Boek
Nederlands

Meer weten over afval en recycling

Alex Frith (auteur), Peter Allen (illustrator)
+1
Meer weten over afval en recycling
×
Meer weten over afval en recycling Meer weten over afval en recycling

Meer weten over afval en recycling

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wat gebeurt er met allerlei soorten afval als je het weggooit? Prentenboek met hardkartonnen bladzijden, gedetailleerde kleurentekeningen en veel flapjes. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Afval ; recyclage
Titel
Meer weten over afval en recycling
Auteur
Alex Frith
Illustrator
Peter Allen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
See inside Recycling and Rubbish
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Usborne, 2011
[13] p. : ill.
ISBN
9781409538066 (hardback)

Besprekingen

Via (dubbel)paginagrote afbeeldingen op hardkarton wordt antwoord gegeven op de vraag 'Wat gebeurt er met afval als je het weggooit?'. In negen hoofdstukken komen onder meer aan de orde: allerlei soorten afval, het sorteren, afval recyclen, verbranden en begraven. Achter ruim zestig uitvouwbare flapjes staat extra aanvullende informatie. Het hoofdstuk 'Sorteren' geeft over vier pagina's verdeeld, door twee pagina's tegelijk uit te vouwen, een goed overzicht van hoe ijzer, karton, glas en plastic worden gescheiden. Bij het recyclen wordt besproken hoe deze producten worden verwerkt. Ten slotte komen in twee hoofdstukken het verwerken van groot en 'rot' afval (d.w.z. groen, fruit- en tuinafval) aan de orde. Het laatste hoofdstuk gaat over afvalweetjes. De vele kleine stripachtige tekeningen met veel details springen het eerst in het oog. Mede door de bijbehorende korte teksten oogt de lay-out speels, maar vrij druk. Het woordgebruik en de zinsbouw zijn redelijk goed afgestemd op de doel…Lees verder

Meer weten over Afval en Recycling

De reeks 'Meer weten over' is weer een informatief boek rijker. 'Meer weten over afval en recycling' neemt, zoals de titel zegt, alle facetten van afval onder de loep. In een tijd waarin mensen steeds bewuster omgaan met het recycleren van afval, consuminderen en vegetarisme, misstaat een boek als dit niet.
Het boek is in acht hoofdstukken verdeeld. In een eerste inleidend hoofdstuk van één pagina worden de verschillende onderwerpen kort aangehaald. De volgende hoofdstukken gaan in op de verschillende soorten afval, sorteren, recycleren en verbranden.
De rode draad in dit boek zijn de vele kleine en grote flapjes. Sommige bladzijden zijn uitklapbaar, andere bladzijden zitten dan weer vol met kleine verrassingen. De illustraties zijn waarheidsgetrouw, maar op kindermaat uitgevoerd. Maar het realisme wordt niet door overdreven kinderlijke elementen verstoord. De prenten worden aangevuld met heel wat informatie, telkens in korte tekstjes weergegeven.
Kinderen zullen er …Lees verder