Boek
Nederlands

Geheimen van de vlinder

Allison DuBois (auteur)
+1
Geheimen van de vlinder
×
Geheimen van de vlinder Geheimen van de vlinder

Geheimen van de vlinder

Persoonlijk relaas van een paranormaal medium over haar leven en werk.
Extra onderwerp
Informatieve werken, spiritisme
Titel
Geheimen van de vlinder
Auteur
Allison DuBois
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Secrets of the monarch
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2008
199 p.
ISBN
9789022994115

Besprekingen

De auteur is in de Verenigde Staten een bekend medium; zi jis ook in Nederland bekend door de op haar leven geïnspireerde televisieserie 'Medium'. Haar derde boek is het laatste deel van een trilogie, gebaseerd op haar levenservaringen. Het is los te lezen van 'Kus ze niet vaarwel'* en De hemel op aarde'**. Met dit boek wil zij de lezers laten delen in haar inzichten die zij opdoet in contacten met overledenen. Zij tracht tevens duidelijk te maken dat we als individu onlosmakelijk verbonden zijn met een groter geheel waarin iedereen een verantwoordelijkheid heeft en dat we ons leven ten volle moeten leven. Het boek bevat tien hoofdstukken met elk een thema. In elk hoofdstuk verweeft zij haar levenservaringen en haar werkzaamheden als medium tot een toegankelijk verhaal met een boodschap. De tekst is in grote, leesbare letters gezet, maar de vormgeving laat te wensen over. Hoewel toegankelijk geschreven is Allison DuBois wellicht een beter medium dan schrijfster. Een boek over het leve…Lees verder

Over Allison DuBois

CC BY 2.0 - Foto van/door TV Squad Julia

Allison DuBois (Phoenix (Arizona), 24 januari 1972) is een Amerikaans auteur en medium. DuBois heeft verklaard dat gebruik van haar paranormale gave de Amerikaanse justitie heeft geholpen bij het oplossen van misdaden. Dat was ook de basis voor de televisieserie Medium.

Haar gave als medium is getest door Gary Schwartz van de Universiteit van Arizona. Hoewel Schwartz beweert dat zijn onderzoek DuBois' gave staaft, wijzen sceptici op onvolkomenheden in DuBois' beweringen en het onderzoek van Schwartz. Sommige van DuBois' beweringen met betrekking tot werk in zgn. 'high profile'-zaken, zoals haar beschrijving van de "Baseline Rapist", bleken onjuist of van geringe waarde.

Boeken

DuBois is auteur van vier boeken over het zijn van een medium.

  • 2005: Don't Kiss Them Good-bye. New York: Simon & Schuster. ISBN 978-0-7432-8228-4.
  • 2006: We Are Their Heaven: Why the Dead Never Leave Us. New York: Simon & Schu…Lees verder op Wikipedia