Boek
Nederlands

Sammie in de lente

+1
Sammie in de lente
×
Sammie in de lente Sammie in de lente

Sammie in de lente

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het is weer lente! Poesje Sammie gaat met zijn paardje Job naar buiten. Ze maken een ritje op de fiets en de tractor. Er zijn egeltjes en lammetjes te zien en plantjes te verzorgen. Prentenboek met gestileerde illustraties in vrolijke, heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Lente
Titel
Sammie in de lente / [tekst en ill.] Anita Bijsterbosch
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[16] p., afwisselend met [12] halve p. : ill.
ISBN
9789044829846 (hardback)

Besprekingen

Naar buiten om te spelen op een mooie voorjaarsdag is het thema van dit kleurrijke boekje. Sammie, een aangekleed poesje, maakt zich klaar maakt om er op zijn fietsje, stepje en ook op een tractor, op uit te trekken. Alle beestjes onderweg worden begroet: vogeltjes, egeltjes en lammetjes. Ook wordt er voor plantjes gezorgd. Daarna wel handjes wassen voor het eten! Vrolijke gestileerde tekeningen in heldere kleuren met veel blauw en groen op de achtergrond en met summiere begeleidende tekst. Tussen de dubbele pagina kun je steeds een extra, driekwart bladzijde omslaan, die voor extra verrassingen zorgt. Aantrekkelijke vierkante uitgave met afgeronde hoeken op stevig papier, veilig voor peuterhandjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia