Boek
Nederlands

Verslaafd : roman

Ann Scott (auteur)
+1
Verslaafd : roman
×
Verslaafd : roman Verslaafd : roman

Verslaafd : roman

Na vijf jaar ziet een Franse biseksuele vrouw de dertien jaar jongere vrouw terug met wie ze op haar dertigste een intense, maar problematische relatie had.
Titel
Verslaafd : roman
Auteur
Ann Scott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Héroine
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2007
153 p.
ISBN
9789029565196

Besprekingen

Na vijf jaar ziet een Franse biseksuele vrouw de 13 jaar jongere Iris terug, met wie ze op haar 30e een moeilijke, maar ingrijpende relatie had, die fout liep omdat Iris niet alleen heel egocentrisch was, maar ook nog verslaafd aan heroïne. Nu ze haar terugziet, is ze direct weer verliefd en na een aanloop lijkt een nieuwe relatie te beginnen. Maar na de eerste nacht samen, als zij dolverliefd is, is Iris ontwijkend en afstandelijk. De ik-figuur raakt geobsedeerd door de egocentrische, nog steeds aan heroïne verslaafde Iris en die obsessie groeit uit tot een verslaving waarvan ze met behulp van haar vrienden moet afkicken als blijkt dat Iris niet is veranderd. De vorige roman ‘Superstars’ van de half-Engelse Franse auteur (1966) werd enthousiast besproken. Deze korte, goed vertaalde roman is nog indringender en subtieler. In een beknopte, uitstekende stijl, wordt erg goed het afkicken van een geobsedeerde liefde beschreven, waarbij heel subtiel de verslavende liefde van de ik-figuur w…Lees verder

Over Ann Scott


Ann Scott (Parijs, 3 november 1965) is een Franstalig postmoderne schrijfster.

Bibliografie

  • 1996 - Asphyxie, Florent Massot
  • 2000 - Superstars, Flammarion (2001 - Superstars, Arbeiderspers)
  • 2002 - Poussieres d'anges, Librio
  • 2004 - Le pire des mondes, Flammarion
  • 2005 - Heroine, Flammarion (2007 - Verslaafd, Arbeiderspers)
  • 2008 - Les chewing-gums ne sont pas biodégradables, Scali
  • 2010 - À la folle jeunesse, Stock
  • 2017 - Cortex, Stock
  • 2020 - La Grâce et les ténèbres, Calmann-Lévy

Externe links

  • Ann Scott