Boek
Nederlands

Het geheim van de onderaardse grotten

Anneke Scholtens (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Het geheim van de onderaardse grotten
×
Het geheim van de onderaardse grotten Het geheim van de onderaardse grotten

Het geheim van de onderaardse grotten

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Voordat Simon op survivalkamp gaat, heeft hij een aantal voorspellende dromen. Hij is bang dat ze tijdens het kamp werkelijkheid zullen worden. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Grotten
Leesniveau
AVI 8, AVI E6, AVI M7
Titel
Het geheim van de onderaardse grotten
Auteur
Anneke Scholtens
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
79 p. : ill.
ISBN
9789025857219 (hardback)

Besprekingen

Simon is gek op survival en bereidt zich grondig voor op zijn komende survivalkamp. Ondertussen ontdekt hij dat hij nare, voorspellende dromen heeft. Zo droomt hij ook iets naars over twee kinderen, een pesterig joch en een aardig meisje die bij aankomst op het kamp ook echt blijken te bestaan, en over een put in een grot. Op een van de kampdagen gaat de survivalgroep daadwerkelijk een grot in. Maar of Simon dat nu nog wel zo leuk vindt? Deel in de serie 'Geheim'. Vlot geschreven verhaal met realistische gedachtegangen en dito dialogen dat gestaag toewerkt naar de spannende ontknoping, maar met een weinig realistisch slot. Sommige hoofdstukken eindigen met heuse cliffhangers die spanningverhogend werken. Opvallend is dat de voorspellende gave die Simon heeft, aan het einde van het boek impliciet positief wordt gewaardeerd. Uitgevoerd met stemmige zwart-witte aquareltekeningen. Zie ook: www.geheimvan.nl. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Anneke Scholtens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ron Hooijenga

Anneke Scholtens (Voorschoten, 28 juli 1955) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en jeugdromans.

Loopbaan

Scholtens studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschappen in Amsterdam. Ze had een eigen dyslexiepraktijk en gaf les aan onderwijzers in opleiding, voor ze zich fulltime op het schrijven stortte. In 1999 verscheen bij uitgeverij Maretak haar eerste kinderboek De Haak. Daarna volgden nog tientallen kinderboeken, jeugdromans, een prentenboek samen met tekenaar Len Munnik (uitgeverij Leopold), en een bundel met versjes. Haar jeugdroman Hij was mijn vriend werd vertaald in het Duits en het Frans. De uit negen delen bestaande serie rond de vrouwelijke inspecteur Fritzi (uitgeverij Zwijsen) is begonnen aan een tweede leven: de eerste drie delen zijn opnieuw uitgegeven, met aangepaste tekst en nieuwe tekeningen. Een serie dierenverhalen (uitgeverij Maretak, 2016) speelt rond dieren die in Suriname voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties