Boek
Nederlands

De kleertjes van Jules

De kleertjes van Jules

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als veel van zijn kleren te klein zijn, brengt Jules ze samen met mama naar een mevrouw met kleinere kinderen. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en een zoekplaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleding
Titel
De kleertjes van Jules
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2004
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351671

Besprekingen

Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken bestaande uit zes bladzijden over de peuter Jules. Jules past zijn kleren, maar omdat hij gegroeid is, zijn veel kleren te klein geworden. Jammer voor Jules want aan een aantal kledingstukken is hij zeer gehecht. Samen met zijn moeder brengt hij de kleding bij een zwangere vrouw met kleine kinderen. Die is er blij mee en uiteindelijk Jules ook. Een herkenbaar gegeven voor kinderen. Op elke bladzijde staat een omkaderde illustratie in vrolijke kleuren. Daaronder staan korte begeleidende teksten in een vrij kleine schreefloze letter in een witte balk. Opvallend zijn de grote neuzen van de verschillende personen. Achterin een zoekplaat met een verkleedkist en twee spelende kinderen. Het kan overigens als enigszins stigmatiserend gezien worden dat de familie die de kleding ontvangt, donker gekleurd is. Oblong formaat. Vanaf ca. 2 jaar. Deel uit een serie van tien*.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties