Boek
Nederlands

Dokter Jules

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules gaat op bezoek bij zijn vriendje die al een poosje ziek is; hij neemt zijn dokterstas mee. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en een zoekplaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Dokter Jules
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2004
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351640

Besprekingen

Omdat zijn vriendje al een paar dagen ziek in bed ligt, gaat Jules bij hem op bezoek. En hij neemt zijn dokterskoffertje mee; daarin zitten de spullen waarmee hij zijn vriendje kan onderzoeken, maar ook de spulletjes waarvan zijn vriendje wat kan opknappen. En met een pakje appelsap en een mooie tekening lukt dat aardig. Heel gewoon is dat Jules' vriendje donkergetint is. Dit boekje - in oblong formaat - is gemaakt van dik, gelamineerd karton en heeft twee afgeronde hoeken. Iedere bladzijde wordt grotendeels gevuld door de illustratie; daaronder bevindt zich de (geringe) tekst in een kleine, schreefloze letter in een witte balk. De kleurrijke lijntekeningen staan telkens in een kader afgebeeld op een neutraal, witte achtergrond. Achterin het boekje bevindt zich een zoekplaat om de woordenschat en herkenning nog eens extra te 'trainen'. Een leuk kijk- en voorleesboekje voor jonge kinderen vanaf ca. 2 jaar. Deel uit een serie van tien*.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties