Boek
Nederlands

Een kroon voor Jules

+1
Een kroon voor Jules
×
Een kroon voor Jules Een kroon voor Jules

Een kroon voor Jules

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Zus heeft een kroon gemaakt omdat Jules jarig is, maar de kroon is veel te groot. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en een zoekplaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Extra onderwerp
prentenboeken, Kartonboeken
Titel
Een kroon voor Jules
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2010
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351664 (hardback)

Besprekingen

Een hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken voor peuters, waarin Jules zijn derde verjaardag viert. Zijn zus maakt daarom voor hem een kroon die helaas veel te groot is. Maar gelukkig maakt moeder de kroon kleiner en daarna kan het feest beginnen. Het uiterlijk van het boekje is wel uitnodigend. Op elke pagina bevindt zich een gekleurde omkaderde tekening met daaronder een korte tekst in duidelijke, maar kleine, schreefloze letters in een witte balk. De achtergrond van alle tekeningen is een soort bruingrijs. Op de laatste dubbele pagina staat een zoekplaat waarop het feest in volle gang is. Vanaf ca. 2 jaar. Deel uit een serie van tien*.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties