Boek
Nederlands

Jules houdt van mama en papa

Jules houdt van mama en papa

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Jules en zijn zus Marie zijn vroeg opgestaan. Ze willen hun ouders verrassen met een cadeautje. Ze knippen mooie hartjes uit gekleurd papier. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Ouders, Verrassingen
Titel
Jules houdt van mama en papa
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2005
[10] p. : ill.
ISBN
9789055352357

Besprekingen

Vroeg in de ochtend willen Jules en zijn zus hun nog slapende ouders verrassen. Ze maken slingers van gekleurde papieren hartjes. Daarmee gaan ze naar de slaapkamer van hun ouders die er blij mee zijn en hun kinderen prijzen en knuffelen. Klein, kartonnen prentenboek bestaande uit zes bladzijden met twee afgeronde hoeken op oblong formaat. Op de laatste bladzijden is een zoekplaat toegevoegd die geen overeenkomst heeft met het verhaal. Duidelijke, zwartomlijnde illustraties in rustige kleuren, waarbij alle personen een opvallend grote neus hebben. Herkenbaar en bruikbaar voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar. Over Jules zijn al meer boekjes* verschenen.

Jules houdt van mama en papa

Jules heeft een grote zus. Ze zijn vroeg opgestaan, mama en papa slapen nog. Grote zus wil hen verrassen. Samen met Jules knutselt ze hartjes. Mama en papa schrikken wakker en vragen zich verbaasd af wat er te vieren valt. Maar ze zijn dubbel blij als ze horen dat hun kinderen hen zomaar wilden verrassen omdat ze zoveel van mama en papa houden. Dit verhaal is lief en herkenbaar. Alleen klopt de zoekprent achteraan niet met de inhoud. Op deze prent staat namelijk een hele multiculturele familie met nonkels, tantes, neven en nichten afgebeeld.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties