Boek
Nederlands

Jules wil muziek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Als opa naar de radio luistert en Jules naar een cd, moet Jules van opa een koptelefoon opzetten. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en een zoekplaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Geluiden, Muziek
Titel
Jules wil muziek / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2004
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351718

Besprekingen

Opa luistert naar het nieuws op de radio, terwijl Jules naar een cd luistert. Ze draaien om de beurt het geluid harder. Opa komt met een oplossing die echter ook niet blijkt te werken, maar daar kan Jules niets aan doen, want door de hoofdtelefoon hoort hij opa niet meer! Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken uit een taalontwikkelingsmethode voor peuters. Deze methode wordt gebruikt in België waar kinderen al in de peuterleeftijd naar school gaan. Behalve allerlei taalstimulerende materialen bevat de methode ook prentenboekjes die aansluiten op de directe belevingswereld van de doelgroep. De laatste twee pagina’s bevatten een zoekplaat die peuters laat zien die met elkaar muziek maken. De duidelijke eenvoudige illustraties zijn omkaderd en worden begeleid door een beknopte tekst in een vrij kleine schreefloze letter in een witte balk. Uitstekend boekje om met peuters te praten over onder andere muziek en muziekinstrumenten. Oblong formaat. Vanaf ca. 2 jaar. Deel uit ee…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties