Boek
Nederlands

Go4fun : 101 speelideeën voor binnen én buiten

Annemie Bosmans (auteur), Paul De Becker (illustrator)
+1
Go4fun : 101 speelideeën voor binnen én buiten
×
Go4fun : 101 speelideeën voor binnen én buiten Go4fun : 101 speelideeën voor binnen én buiten

Go4fun : 101 speelideeën voor binnen én buiten

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ideee͏̈n voor allerlei spelletjes voor een of meer kinderen en tips voor knutselwerkjes, experimenten, recepten etc. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 jaar, waarbij de hulp van een volwassene soms nodig is.
Titel
Go4fun : 101 speelideeën voor binnen én buiten
Auteur
Annemie Bosmans
Illustrator
Paul De Becker
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2007
128 p. : ill.
ISBN
9789002225369

Besprekingen

Go4fun van Annemie Bosmans belooft op het eerste gezicht veel goeds. Wanneer je echter begint te lezen krijg je algauw het idee dat je als ouder een beetje betutteld wordt. Het boek zegt dat je je kind moet loslaten en vertrouwen, maar de auteur vergeet hierbij dat kinderen onvoorspelbaar zijn en dat er bij sommige spelletjes ouderlijk toezicht nodig is.
Ouders worden er bovendien op gewezen dat ze, als hun kinderen thuiskomen na het spelen "met vuile kleren of met verhalen vol (gevaarlijke?!) avonturen", er vooral niets van mogen zeggen omdat dit de vakantie van hun kinderen zou kunnen bederven. De kinderen worden op hun beurt aangeraden om zich vooral niets van hun ouders aan te trekken als die gaan klagen. Door dit soort 'tips' is het misschien beter om dit boek alleen als inspiratiebron te gebruiken, hoewel ook niet iedere activiteit evenzeer aan te bevelen valt.
Er staan een aantal activiteiten in waar ouders, zelfs wanneer er toezicht wordt gehouden, waarschijnlijk …Lees verder
In dit boek staat een gevarieerd aanbod van activiteiten die binnen of buiten gespeeld kunnen worden. De spelletjes zijn verdeeld in spelen voor een, twee of meer spelers, fantasie- en themaspelen, traditionele en stoere spelen, maar ook spelletjes voor onderweg. Aparte hoofdstukken zijn er voor koken, knutselen, experimenteren en muziek maken. Voor de verschillende activiteiten heeft men weinig speciaal materiaal nodig. De activiteiten worden duidelijk in tekst en eenvoudige tekeningen uitgelegd. Sommige activiteiten zijn alleen op België gericht, zoals de stedenactiviteiten in Brussel, Antwerpen enz. Achterin het boek een aantal lege bladzijden om aantekeningen te maken. Door de goede inhoudopgave voor in het boek kunnen de spelen voor diverse activiteiten gemakkelijk worden uitgezocht. Kinderen vanaf 10 jaar zullen met veel plezier de activiteiten in dit boek spelen, met of zonder leiding van een volwasssene.