Boek
Nederlands

Spelen

Annie M.G. Schmidt (naar het werk van), Fiep Westendorp (illustrator)
Jip en Janneke spelen met blokken, voetballen en maken een tekening. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met zwart-witillustraties op een kleurige achtergrond en de benaming van het speelgoed. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Spelen, Woorden leren
Titel
Spelen / gebaseerd op de Jip en Janneke boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp
Naar het werk van
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Fiep, 2010
[14] p. : ill.
ISBN
9789045111254 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken in klein formaat leggen Jip en Janneke een aantal woorden uit die je tijdens het (samen) spelen tegen kunt komen. Twee naast elkaar liggende pagina’s, steeds in een andere, felle kleur, horen bij elkaar en beelden samen een van de zeven speelwoorden uit. Aan de linkerkant staat het woord (gedrukt in wit, in een groot lettertype) met een tekening van het afgebeelde stuk speelgoed erboven. Aan de rechterkant komen woord en tekening opnieuw aan de orde, maar dan getekend in een context: Jip en Janneke die spelen met blokken, die thee drinken met beer en een tekening maken aan de tafel. Een nieuwe uitgave, gebaseerd op het bekendste duo van de kinderliteratuur, die veel kijk- en ‘lees’plezier zal gaan geven, met de vertrouwde tekeningen van Fiep Westendorp. Kijken, ‘lezen’, vertellen, beleven en vooral ook hetzelfde doen als Jip en Janneke (en de woorden gaan gebruiken): de manier om woorden te leren. Eenvoudige, mooie u…Lees verder

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties