Boek
Nederlands

Daar ga je, Frederick K. Bower

Anthony Horowitz (auteur)

Daar ga je, Frederick K. Bower

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als Frederick een fortuin erft, neemt hij een chauffeur en twee assistenten in dienst en haalt een heleboel gemene streken uit. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
Daar ga je, Frederick K. Bower
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Enter, Frederick K. Bower
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2003
151 p.
ISBN
90-5016-409-9

Besprekingen

De 12-jarige Frederick weet van verveling niet wat hij moet doen. Zijn ouders zijn overleden en hij heeft van hen een groot fortuin geërfd. Hij neemt een chauffeur die in de misdadigerswereld goed bekend is en omringt zich met twee persoonlijke assistenten Slime en Ball. Zijn enige plezier bestaat uit het uithalen van rotstreken. Door geheime informatie maakt hij een plan waarbij een volkomen onschuldige jongen - net zo oud als hij - betrokken raakt. Er ontstaat een spannend, levensgevaarlijk avontuur dat nog maar net goed afloopt. Fantasierijk, absurd verhaal waarin allerlei mogelijke dingen gebeuren. Af en toe doet het wat denken aan Roald Dahl maar het mist diens speciale sfeer en humor. De stijl is goed, enigszins "volwassen" maar plezierig voor geoefende lezers. Voor kinderen met fantasie (vanaf 11 jaar) biedt dit boek veel bizarre situaties en grappige wendingen en bovendien een verrassende ontknoping.

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia