Boek
Nederlands

Het duistere geheim van Frederick K. Bower

Anthony Horowitz (auteur)
+1
Het duistere geheim van Frederick K. Bower
×
Het duistere geheim van Frederick K. Bower Het duistere geheim van Frederick K. Bower

Het duistere geheim van Frederick K. Bower

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als Frederick een fortuin erft, neemt hij een chauffeur en twee assistenten in dienst en haalt een heleboel gemene streken uit. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Pesten
Titel
Het duistere geheim van Frederick K. Bower
Ook verschenen als
Frederick K. Bower, etter! ; Daar ga je, Frederick K. Bower
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sinister secret of Frederic K. Bower
Editie
11de, herz. dr.
Uitgever
Hasselt: Facet, 2008
156 p.
ISBN
9789050165211 (paperback)

Besprekingen

In deze debuutroman van Anthony Horowitz (nu in 11e druk) maken we kennis met Frederick K. Bower, een ettertje eersteklas. Met zijn 13 jaar is hij al de rijkste jongen van de wereld. Zijn ouders hebben immers een enorm fortuin vergaard met het optrekken van gebouwen waar ze zo weinig mogelijk materiaal voor gebruikten. Alles wat te veel geld kostte, lieten ze weg. Wanneer Fredericks ouders sterven, nadat ze werden verpletterd door een van hun eigen gebouwen, ontslaat hij zijn kinderjuffen en neemt hij een bullebak van een chauffeur in dienst, die hem helpt bij zijn pesterijen. Hij ontdekt echter dat zijn vader een groot geheim had, dat niet zo'n positieve gevolgen voor hem heeft: het mag nl. nooit uitkomen.

Plots heeft Bower het gemunt op Robin West, een doodgewone jongen die hem nooit iets misdaan heeft. De jongeman moet en zal het geweten hebben: Frederick huurt professionele moordenaars in om hem om zeep te helpen. Alleen zijn deze twee niet zo handig en laten ze zich zelf …Lees verder
De 12-jarige Frederick weet van verveling niet wat hij moet doen. Zijn ouders zijn overleden en hij heeft van hen een groot fortuin geërfd. Hij neemt een chauffeur die in de misdadigerswereld goed bekend is en omringt zich met twee persoonlijke assistenten Slime en Ball. Zijn enige plezier bestaat uit het uithalen van rotstreken. Door geheime informatie maakt hij een plan waarbij een volkomen onschuldige jongen - net zo oud als hij - betrokken raakt. Er ontstaat een spannend, levensgevaarlijk avontuur. Fantasierijk, absurd verhaal waarin allerlei mogelijke dingen gebeuren. Af en toe doet het wat denken aan Roald Dahl maar het mist diens speciale sfeer en humor. De stijl is goed, enigszins volwassen, maar plezierig voor geoefende lezers. Voor kinderen met fantasie biedt dit boek veel bizarre situaties en grappige wendingen en bovendien een verrassende ontknoping. Vanaf ca. 11 jaar.

Het duistere geheim van Frederick K. Bower

Frederick Kenneth Bower, een twaalfjarige jongen, staat door de dood van zijn ouders plots aan het hoofd van Bowers Bouwbedrijf. Hij is niet alleen schatrijk, maar hij is vooral een vreselijke etter. Er valt aan hem werkelijk niets aardigs te ontdekken. Frederick heeft dan ook geen vrienden en hij verveelt zich. Op een dag vindt hij een paar geheimzinnige papieren. Vanaf dat moment is hij bezeten van Robin West, een jongen die hij nog nooit heeft ontmoet. Gemener dan ooit smeedt hij de wreedste plannen om Robin te vermoorden. Maar Robin en zijn zusje Mary laten zich niet zomaar doen en ze slagen erin het duistere geheim van Frederick K. Bower te ontsluieren. In dit allereerste boek zet Anthony Horowitz al dadelijk de teneur voor zijn verdere werk. Het zijn spannende avonturen, vaak detectives met en voor kinderen, waarin allerlei onmogelijke zaken op een zodanige manier verhaald worden dat de absurditeit ervan aan de lezer voorbijgaat. Ook uit dit boek spuit de spanning en de dynam…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia