Boek
Nederlands
Kip Neel doet mee aan een wedstrijd: wie wordt de lieveling van het land? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Beroemd zijn, Dieren
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Beroemd / Arend van Dam ; met ill. van Danielle Schothorst
Auteur
Arend Van Dam
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2001
48 p. : ill.
ISBN
90-269-9458-3

Besprekingen

Dit dierenverhaal voor beginnende lezers is geschreven in AVI 4, met leeservaringsschaal D. Omdat er vrij veel personages in het verhaal een rol spelen, worden alle dieren op de eerste bladzijden met een 'foto' voorgesteld. Kip Neel doet mee aan een wedstrijd 'knuffel van het jaar', maar ook andere dieren willen winnen.

De verhaallijn is erg verwarrend voor een beginnende lezer. Het thema is ook wat vreemd voor deze doelgroep. Ik vrees dat heel wat kinderen zullen afhaken door de vele wisselende situaties en figuren en ook omdat de herkenbaarheid volledig zoek is. [Anita Wuestenberg]
Deeltje in een nieuwe serie van 15 boekjes voor beginnende lezers. Kip doet mee aan een wedstrijd. Er wordt een knuffeldier gezocht wiens afbeelding op kopjes, bordjes en dergelijke wordt afgedrukt. Dat is nodig omdat kinderen tegenwoordig eenzaam zijn en een knuffel als troost nodig hebben. Kip wint de wedstrijd, niet omdat ze zo aaibaar is, maar omdat ze leuk is en zichzelf blijft. In vijf korte hoofdstukken in overwegend korte, meestal niet samengestelde zinnen en eenvoudige bewoordingen ontvouwt zich het wat zouteloze verhaaltje, dat pit krijgt door de vrolijk gekleurde, humoristische illustraties. Met achterin beknopte, op kinderen gerichte informatie over de auteur en illustratrice. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties