Boek
Nederlands

Red Dada !

Arend Van Dam (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Red Dada !
×
Red Dada ! Red Dada !
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juul woont met haar ouders op een boerderij in Afrika. Samen met haar vriendin redt ze de varkens van de hongerdood. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI 6
Titel
Red Dada ! / Arend van Dam ; tek. van Annet Schaap
Auteur
Arend Van Dam
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
40 p. : ill.
ISBN
90-276-7692-5

Besprekingen

De 'Bolleboos-start'-serie is bedoeld voor kinderen die het aanvankelijk lezen achter de rug hebben en ruimschoots toe zijn aan het 'echte' lezen. De hier besproken vijf deeltjes bevatten elk een afgerond verhaal van ongeveer veertig bladzijden. De onderwerpen zijn gevarieerd, min of meer spannend en sluiten aan bij hun belangstelling.

Red Dada van Arend van Dam is gesitueerd in een Afrikaans dorpje waar de vader van Juul een varkensfokkerij wil beginnen. Enigszins ondoordacht, dat blijkt al spoedig, maar intussen hebben Juul en haar Afrikaanse vriendinnetje zich heel intensief over een biggetje ontfermd. En dan blijkt ook nog dat hun biggetje geen meisje is maar een jongetje dat verliefd wordt.

Plezierige stimulerende leesstof. [Herman Kakebeeke]
Juul woont met haar ouders in Afrika. Haar vader runt daar een varkensboerderij. Juul is bevriend met Sela, de dochter van de nachtwaker. Als de eerste biggen worden gebracht, is het voer er nog niet en verschillende dieren gaan dood. De kinderen ontfermen zich over een big en noemen haar Dada. Ze voeren haar suikerriet, hetgeen vader op een goed idee brengt. Het taalgebruik is voor deze doelgroep uitdagend genoeg. Zinnen lopen door, het lettertype is groot, de bladspiegel rustig. Het leuke verhaal wordt aangevuld met paginagrote zwartwitillustraties. Op de voorkaft van het dunne, maar aantrekkelijk uitgevoerde boekje staan Juul en Sela naar Dada te kijken die heerlijk in een hok ligt te slapen. Deeltje uit een serie bestemd voor kinderen van ca. 7,5 jaar die snel het technisch lezen onder de knie hebben gekregen.

Suggesties