Boek
Nederlands

Karate

Ashley Martin (auteur)
+1
Karate
×
Karate Karate
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Alles wat je weten wilt over karate, de verschillende technieken, oefeningen en wat je er allemaal voor moet doen. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Karate
Titel
Karate
Auteur
Ashley Martin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Karate
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2009
49 p. : ill.
ISBN
9789055664313

Besprekingen

De 'Leer jezelf'-reeks is een boekenserie die de principes van verschillende sporten aanleert aan beginners. In Karate neemt Ashley Martin, een befaamde karateka en hoofdinstructeur van de Britse karate-organisatie Just Karate, de lezer mee naar het oude China (nu Japan), de bakermat van deze gevechtsport. Martin maakt vooral gebruik van beeldmateriaal en schema's om de sport voor te stellen en technieken aan te leren aan de lezer. De teksten zijn vrij kort. Toch zorgt Martin in deze dunne uitgave voor een flinke dosis informatie. Hij bespreekt bijvoorbeeld het verloop van een toernooidag en verheldert heel wat voor de leek onbekende begrippen zoals kata, kyu, doja enz.
Karate geeft niet alleen een goed overzicht van alle technieken die voorhanden zijn, maar behandelt uiteraard ook de reglementen en de spelregels van de sport. Op een gestructureerde, stapsgewijze manier leert de lezer hoe de sport in elkaar zit. De kleurenfoto's helpen ons een beeld te vormen van hoe …Lees verder
Door middel van duidelijke illustraties in kleur en een heldere, zakelijke tekst geeft de auteur de jonge lezer stap-voor-stap-informatie over deze Oosterse vechtsport: geschiedenis, tradities, uitrusting, voorbereiding op oefeningen en nuttige oefeningen zelf. Verder gegevens over voeding, toernooien en topsporters (Nederlandse topsporters ontbreken in deze vertaling). Slechts de waarschuwing dat men een sport natuurlijk niet enkel uit een boekje kan leren, ontbreekt; integendeel, het voorwoord suggereert zelfs dat een willekeurige beginner het door het volgen van deze handleiding ver kan schoppen in karate. Deze gids lijkt eerder geschikt om beoefenaars thuis nog eens te laten nakijken wat ze in de praktijk geleerd hebben, of (hooguit) een eerste indruk te geven van wat er bij karate zoal komt kijken. Met verklarende woordenlijst, register en lijstje van nuttige websites. Deel van de nieuwe, tot nu toe vierdelige serie 'Leer jezelf'*. Vanaf ca. 10 jaar.