Boek
Nederlands

Superdetective Blomkwist leeft gevaarlijk

Astrid Lindgren (auteur)

Superdetective Blomkwist leeft gevaarlijk

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In de zomervakantie zijn er maar weinig misdaden op te lossen voor Kalle, de jeugdige detective; dat lijkt zo tenminste, maar de rust is bedrieglijk. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
DET
Titel
Superdetective Blomkwist leeft gevaarlijk
Auteur
Astrid Lindgren
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Masterdetectiven Blomkvist lever farligt
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2000
159 p.
ISBN
90-216-1563-0

Besprekingen

Vervolg op "Superdetective Blomkwist"*, waarin de hoofdpersoon met zijn vrienden "tussen hun eigen bedrijven door", de politie helpen een moordenaar op te sporen. Kan apart gelezen worden. Spannend, soms wat van bovenaf geschreven verhaal, dat door het onderwerp en de af en toe beklemmende sfeer eigenlijk voor iets oudere kinderen is dan het vorige deel. Gelukkig staan daar tegenover: humor, een kinderen waarschijnlijk aansprekende kijk op volwassenen en de goede afloop, zodat het boek zeker een fijn ontspanningsverhaal kan zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia