Boek
Nederlands

Don Kameleon en de schat van Ani Mala

Bavo Dhooge (auteur), Steven Dhondt (illustrator), Nico De Braeckeleer (auteur)
+1
Don Kameleon en de schat van Ani Mala
×
Don Kameleon en de schat van Ani Mala Don Kameleon en de schat van Ani Mala
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Op zoek naar de beruchte schat van Ani Mala belandt Don Kameleon samen met Harry en Paddy in de woestijn. Het lukt Don Kameleon niet meer om zich te vermommen, wat behoorlijk lastig is als je een kameleon bent.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Don Kameleon en de schat van Ani Mala / concept Samuel Dhooge ; tekst en red. Bavo Dhooge en Nico De Braeckeleer ; ill. Steven Dhondt
Auteur
Bavo Dhooge Nico De Braeckeleer
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Concept
Samuel Dhooge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
177 p. : ill.
ISBN
9789059327306 (hardback)

Besprekingen

Spion 009, Don Kameleon, is hoognodig aan rust toe. Hij hoopt die te vinden in het vakantiehuis van zijn vriend Paddy, maar komt lelijk bedrogen uit.
Omdat het Geheim Dierenverbond krap bij kas zit, hebben ze een wel heel bijzondere manier bedacht om Don Kameleon zijn nieuwe opdracht mee te delen. Een imposante beer jaagt de spion het huisje van Paddy uit en wonder boven wonder belandt Don in een grot, waar een brief ligt waarin staat dat hij naar het Natuurhistorisch Museum van Ani Mala moet gaan. Daar krijgt hij te horen dat hij op zoek moet gaan naar de staartpunt van een dinosaurus. Op dit gestolen botje staat een schatkaart gekrast. Het geheim van de schatkaart werd toevallig ontdekt nadat Dons helper, Harry, onhandig het skelet van de dinosaurus had omgestoten. Als beloning voor deze ontdekking krijgt Harry de titel van prins. Dit laat hij het ganse avontuur door vallen, tot grote ergernis van zijn vrienden.
Don vindt het vermiste botje en besluit ook op zoek te gaan …Lees verder
Spion Don Kameleon (ik-figuur) moet met zijn vrienden Harry en Paddy van het Geheim Dierenverbond op zoek naar de schat van hun land Ani Mala. Ze volgen het spoor van de dief van een staartbotje uit het Natuurhistorisch Museum waarop een schatkaart stond afgebeeld. Al snel komen ze in Zandhopië terecht waar hun tal van hindernissen wachten. Derde deel in de serie 'Don Kameleon'. Het verhaal ontbeert de beoogde spanning, maar herbergt vooral allerlei heftigheden, wat zich onder andere uit in het vele gebruik van uitroeptekens. De verhaallijn schiet alle kanten op dankzij Dons mogelijkheid om van kleur en vorm te veranderen. Er lijkt meer aandacht te zijn uitgegaan naar de uitvoering dan naar de inhoud van het verhaal. De stripachtige illustraties verhogen de laagdrempeligheid ervan nog verder en versterken de tekstuele humor aanzienlijk. Deze combinatie zal spaarzame lezers zeker aanspreken. Qua verhaallijn, uitvoering, lay-out en typografie lijkt deze serie sterk op de kaskrakers van …Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia

Suggesties