Boek
Nederlands

Santa Monica

Bavo Dhooge (auteur)
Jack Spark en slotenmaakster Monica Gucci doen gouden zaken in de misdaadwereld. Bij elke slot dat ze plaatst, bezorgt ze Spark de reservesleutel zodat hij kan inbreken. De deur van de schatrijke mormoon Randy Wells hadden ze beter dicht gelaten.
Titel
Santa Monica
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Linkeroever, 2013
283 p.
ISBN
9789089242372 (paperback, Linkeroever) 9789024562237 (paperback, Luitingh-Sijthoff)

Andere formaten:

Besprekingen

1976. Jack Spark, Vietnamveteraan, wordt buitenwipper bij een malafide discotheekbaas. Voor zijn ogen wordt een zwarte vrouw doodgeschoten, die hem nog een bijzondere sleutel geeft. De zoektocht kan beginnen: waar past die sleutel? Samen met de wondermooie slotenmaakster Monica bedenkt hij een ingenieus plan om snel rijk te worden, zonder op te vallen. Jacks ex-baas Fats Foley wil ook snel rijk worden en heeft zijn zinnen gezet op het fortuin van Randy Wells, mormoon en 'eigenaar' van drie, of al snel twee, vrouwen die hij Randy’s Angels noemt. Fats voelt zich verongelijkt en vindt dat hij recht heeft op een deel van dat fortuin. Een ook Jack en Monica azen op Randy’s geld. Scrupules hebben ze niet, want ben je niet een soort Robin Hood als je steelt van de rijken? Voor het gemak vergeten ze dan maar dat Robin Hood het achteraf uitdeelde aan de armen. En dan begint de wedloop naar geld en geluk.
Santa Monica is een gevatte thriller die leest als een trein. Bavo Dhoo…Lees verder
Vietnamveteraan Jack Spark verliest zijn job als buitenwipper (portier) bij een chique club en wil wraak. Hij haalt de sexy slotenmaakster Monica over om de huissleutels van rijke mensen te kopiëren om als een moderne Robin Hood nu en dan eens iets te stelen, genoeg om goed te kunnen leven, maar niet genoeg om op te vallen. Hun plannetje verloopt goed tot ze bij een mormoons prediker met drie vrouwen inbreken. Spark belandt midden in de gelddiscussies tussen de clubeigenaar en de prediker en die strijd mondt uit in een lijk en een supersnelle evolutie van de feiten. Veelschrijver Dhooge is weer op dreef. De plot is, zoals altijd, absurd en balanceert op de rand van het geloofwaardige. Niet de intrige staat centraal bij deze Vlaamse auteur, maar de fantasie rond de marginale Hollywoodtypes en de soms (te) vergezochte taalvirtuositeit. Als je door die overdrijvingen heenkijkt, is het puur genieten. Zijn L.A. verhaal wordt doorspekt met oneliners, verwijzingen naar filmklassiekers en muz…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia