Boek
Nederlands

Scam alarm

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Scam alarm
×
Scam alarm Scam alarm
In de reeks:
Genre:
Een succesvol reclameman uit Hollywood, op de vlucht voor een boze opdrachtgever, ontmoet een excentrieke moteleigenares en haar zoontje met een hoog IQ; de man en het kind besluiten zich in te schrijven voor een quiz.
Titel
Scam alarm
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2015
264 p.
ISBN
9789089243232 (paperback)

Besprekingen

Happy Harper, een succesvolle reclameman in Hollywood, is op de vlucht voor een boze opdrachtgever wiens toekomst hij zwaar gehypothekeerd heeft. Hij belandt in een motelletje met een excentrieke eigenares die een wonderzoontje heeft: Donnie, een kind van acht met een IQ van 140 dat alle antwoorden op de quizzen op de nationale zender lijkt te kennen. Donnie praat echter constant tegen een denkbeeldige vriend en samen besluiten ze – door de contacten van Happy in Hollywood - zich in te schrijven voor de 1 miljoen dollar quiz. Snelschrijver Dhooge (1973) is er weer in geslaagd de lezer een paar uurtjes op te vrolijken met een heerlijk fantasierijk verhaal. Beide hoofdpersonages hebben er een handje van weg om andere mensen op een min of meer onschadelijke manier te bedriegen. Zoals altijd zit er wel een element van spanning in Dhooges boeken, hier zit de opdrachtgever achter Happy aan, maar dit is bijkomstig. Het is vooral heerlijk om de spitse dialogen en de talrijke hilarische plotwe…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia