Boek
Nederlands

September 11th : de sprong die geen sprong was

Bavo Dhooge (auteur)
+1
September 11th : de sprong die geen sprong was
×
September 11th : de sprong die geen sprong was September 11th : de sprong die geen sprong was

September 11th : de sprong die geen sprong was

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
11 september 2001. Jack Stilton, vijftien jaar, krijgt met zijn klas een rondleiding in een bank nabij het World Trade Center. Dan boort zich plots een vlucht van American Airlines in de Noordelijke Toren van het WTC. Mensen springen uit de toren naar beneden. Maar dan ziet Jack het onvoorstelbare. Een man springt niet, maar wordt uit het raam geduwd. Een sprong die geen sprong is. Een afrekening
Onderwerp
Al-Qaida, Terrorisme
Titel
September 11th : de sprong die geen sprong was
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
180 p.
ISBN
9789059327764 (hardback)

Besprekingen

De verhaal beschrijft de dramatische ontwikkelingen in de levens van drie fictieve ca. 15-jarige jongeren – Jack, Susan en Hasan – na de terroristische aanslagen in Amerika op 11 september 2001. Dat doet hij op het moment van de aanslagen (deel I) en tien jaar later (deel II). Door de vele details en beschrijvingen leest het boek als een film. Hoewel er een rode draad is, namelijk Jacks detectiveachtige zoektocht naar de man die net voor de aanslagen een andere man van de zesde verdieping van een van de Twin Towers duwde, hangt het verhaal iets te vaak van toevalligheden en ongeloofwaardige wendingen aan elkaar. Daarbij komen de drie personages niet genoeg uit de verf. De auteur voltooide de studie Film & Televisie in Antwerpen en was daarna actief als copywriter, journalist en recensent. Hij ontwikkelde zich tot een schrijver van thrillers en detectives. Inmiddels heeft hij meer dan zestig boeken en vijftig verhalen op zijn naam staan. Voor een aantal werken in het misdaadgenre ontvi…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia