Boek
Nederlands

Slaapslachter

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Slaapslachter
×
Slaapslachter Slaapslachter

Slaapslachter

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Marco krijgt van de dokter een drankje om het slaapwandelen te voorkomen, maar hij verandert van het drankje. Samen met zijn vriendin Mona probeert hij te ontdekken wat er aan de hand is. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Slaapslachter
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2007
133 p.
ISBN
9789059323551

Besprekingen

Als Marco’s vader als nachtwaker aan de slag gaat, begint Marco te slaapwandelen. Als hij op een nacht bijna van het balkon afvalt, besluiten zijn ouders de dokter in te schakelen. Het drankje dat Marco van hem krijgt, verandert hem van nette, voorzichtige jongen in een stoere, brutale meisjesversierder. ’s Nachts gaat hij er nog steeds op uit en wordt op de gekste plaatsen wakker. Samen met zijn vriendinnetje Mona probeert hij te ontdekken wat het geheim van de dokter is en wie de hond heeft vermoord. Een verhaal in de serie 'Bibberboeken'. De hoofdstukken zijn kort en opgedeeld in overzichtelijke alinea’s. Korte zinnen, vrij groot letterformaat, schuingedrukte letters voor de droomfragmenten, en brede witmarges maken het goed te lezen voor de doelgroep. Hierdoor levert de achtergrond wat in: het verhaal blijft eenvoudig met vrij oppervlakkige karakters. Jongere lezers kunnen zich echter nog niet met de hoofdpersonen identificeren. Van de auteur van 'Seriewoordenaar'* en 'Schoolmonst…Lees verder

Slaapslachter

De schuchtere Marco lijdt aan hoogtevrees en slaapwandelen. Dit brengt hem in gevaarlijke situaties, waardoor zijn ouders met hem naar de plaatselijke dokter Rippen gaan. Deze geeft hem een eigen gebrouwd drankje, waardoor Marco’s karakter en gedragingen van de ene op de andere dag helemaal veranderen. Maar niet alleen zijn gedragingen overdag veranderen, ook de nachten zijn niet meer als voorheen … Dokter Rippen blijkt ’s nachts rond te dolen als de monsterlijke Mr. Hank die op wraak zint wegens een eerder gebeurd tragisch ongeval, waarin ook Marco’s vader betrokken blijkt te zijn, alsook de vader van zijn beste vriendinnetje Mona. Het einde van een bibberboek verklap je best niet. Maar ik kan je wel vertellen dat de verrassingen je om je oren vliegen … Dhooge weet in dit verhaal een grote spanning op te bouwen. Maar geloofwaardigheid is ver te zoeken en de plotse overgangen en toevalligheden vallen iets te vaak uit de lucht. Het verhaal mist subtiliteit, waardoor je als lezer al sne…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia