Boek
Nederlands

Slangenvanger

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Slangenvanger
×
Slangenvanger Slangenvanger

Slangenvanger

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bij een klassenbezoek aan het Egyptisch museum prikt Anna zich aan een oud beeldje van een slangenkop. Haar vriend Adam geeft haar een doekje dat hij op de grond vindt bij een oude mummie, om de wonde te beschermen. Maar 's avonds voelt Anna zich vreemd en er lijkt iets in haar buik te kronkelen. Dit wordt de volgende dagen alsmaar erger en hoewel ze bijna niets kan eten komt ze alsmaar aan. Volge
Titel
Slangenvanger
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2009
117 p.
ISBN
9789059325029

Besprekingen

Sinds Anna op schoolreis is geweest naar het Museum voor Egyptische kunst, lijkt haar leven stukje bij beetje te veranderen. Ze voelt zich lichamelijk niet goed en hoewel ze veel moet overgeven, blijft ze maar bijkomen. Bovendien krijgt ze steeds meer het gevoel dat er iets in haar buik leeft, en dat allemaal sinds ze haar vinger prikte aan een slangenbeeldje in het museum . Adam, een jongen van haar klas, gaf haar een stukje windel om het bloed te stelpen, maar ze blijft dagenlang last hebben van de wonde, die sterk op een slangenbeet lijkt. Anna begint te vermoeden dat er speciale krachten aan het werk zijn. Bij wie kan ze met zo'n verhaal terecht, zonder voor gek te worden versleten?
Hoewel ze Adam nauwelijks kent en hem maar een vreemde jongen vindt spreekt ze hem aan. Al gauw komt ze erachter dat het stukje windel afkomstig was van de mummie van Amaunet. Adam heeft bovendien een paar slangen als huisdier en weet dus veel van de dieren af, en hij is ook thuis in de Egyptische …Lees verder
Anna prikt haar vinger tijdens een bezoek aan een Museum voor Egyptische Kunst aan de tand van een slangenbeeldje. Wanneer ze het bloed stelpt met het windsel van een mummie, begint een spannend avontuur. Een slang die volgens een oude Egyptische vloek voor een Egyptische ziel staat, groeit in haar. Adam, een vreemde klasgenoot en groot slangenliefhebber en -kenner, kan haar er misschien vanaf helpen. Een spannend en vlot geschreven verhaal, dat prima past in een serie als de Bibberboeken. Een mooi verzorgd boek met een mysterieus omslag, een ruime bladspiegel en een steeds terugkerende kraai als aanwijzing voor een nieuw hoofdstuk. Hoewel er teruggegrepen wordt op de Egyptische oudheid, komt de lezer daar niet zoveel over te weten. Het hoe en waarom van de twee zielen wordt te weinig toegelicht. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar een spannend verhaal.

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia