Boek
Nederlands

Spiegels

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Spiegels
×
Spiegels Spiegels
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Mike Snow (ik-figuur), 15 jaar en wees, leeft in een stad in de toekomst in het jaar 3113. Hij werkt als verkenner voor de politie en raakt verzeild in een zaak rond de handel in klonen van kinderen. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Spiegels
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2007
200 p.
ISBN
9789022321935

Besprekingen

Mike Snow, 15 jaar en wees, leeft in een stad in de toekomst in het jaar 3113. Hij werkt als verkenner voor de politie en raakt verzeild in een zaak rond de handel in klonen van kinderen. Door geknoei met zijn 'replayfiles' (herhaling van alles wat je hebt meegemaakt) wordt hij zelf gezocht. Eerste boek van een sf-thrillerreeks van de Vlaamse auteur die al veel spannende boeken voor volwassenen en kinderen op zijn naam heeft staan; al zijn titels beginnen met een S. Het ik-verhaal, inhoudelijk afgestemd op jongeren vanaf ca. 14 jaar, is geschreven in korte zinnen en duidelijke taal. Het taalgebruik en de gebeurtenissen zijn beeldend. De auteur maakt je nieuwsgierig naar de geschiedenis van Mike, reden om naar een volgend deel uit te kijken. Ruime bladspiegel, geen illustraties behalve op het omslag de suggestie van een tunnel met drie silhouetten. Zie ook www.bavodhooge.be.

Spiegels

Het verhaal speelt zich af in 3113. Een vreselijke tsunami heeft veel verwoest. Nu is er een hoge dam gebouwd rond de stad. De buitenlucht is onleefbaar geworden. De mensen leven in torenhoge gebouwen die met elkaar verbonden zijn door kabelliften. Alle verkeer verloopt ondergronds. Zeppelins patrouilleren en houden vanuit de lucht alles in de gaten. De mensen worden volledig gecontroleerd in hun doen en laten door spiegels, boordcomputers en replayfiles, waardoor je al je eigen belevenissen en die van anderen kunt herbekijken. De esthetische chirurgie staat zover dat er bijna geen onvolmaaktheden meer bestaan en dat je gezicht steeds jong en mooi blijft. Door een tatoeagenummer in de nek kun je kloons nog onderscheiden van echte mensen, maar er zijn ook robots die moeilijker te onderscheiden zijn. Het is niet meer evident om de echtheid van iemand te achterhalen. Mike Snow is een verkenner van vijftien jaar, die samenwerkt met de politie om smokkel of illegale verkoop van kloons te b…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia