Boek
Nederlands

Superhelp!

Benny Lindelauf (auteur), Wouter Tulp (illustrator)
+1
Superhelp!
×
Superhelp! Superhelp!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Immo is de superzoon van Magneetman en Vriesvrouw. Hij kan vliegen, is oersterk en ziet zo scherp als een arend, maar hij weet nog niet wat zijn geheime superkracht is. En Immo weet niet eens of hij wel superheld wil zijn. Het liefst leidt hij een zo gewoon mogelijk leven. Als Immo een nieuwe juf krijgt, gebeuren er opeens allerlei gevaarlijke dingen. Immo moet in actie komen om zijn klas te redde
Onderwerp
Superhelden
Titel
Superhelp!
Auteur
Benny Lindelauf
Illustrator
Wouter Tulp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2011
147 p. : ill.
ISBN
9789045112329 (hardback)

Besprekingen

Is Immo (10, zoon van Magneetman en Vriesvrouw) een Superheld of een Superhelp? Dat is niet duidelijk, want Immo heeft nog niet ontdekt wat zijn superkracht is. De avonturen rollebollen en hoteldebotelen van de ene pagina naar de andere. Superhelden die Megapolis van de misdaad moeten bevrijden, juffen die ziek worden en vervangers die tegenstanders blijken te zijn. Te veel verhaallijnen om allemaal op te noemen, te veel woordspelingen om te begrijpen en te veel superwoorden om te onthouden. En toch blijf je lachen met deze hilarische Superhel(p)d. Je moet wel, als het gaat om juf Honey Suikerstof, Katman, Zuiderstroom en professor Quadvalerius (uit wiens handboek zelfs in het motto geciteerd wordt), Moord-Mandy en de Bond van Megabezorgde ouders. Sprankelende uitgave, maar voor jonge kinderen te moeilijk om zelf te lezen (wel geschikt als voorleesboek), voor oudere kinderen die het wel zelf kunnen lezen met iets te weinig diepgang. De zwart-witte prenten doen wat gedateerd aan en zul…Lees verder

Over Benny Lindelauf

Benny Lindelauf (Sittard, 15 december 1964) is een Nederlands schrijver van kinderboeken, woonachtig in Rotterdam.

Loopbaan

Lindelauf studeerde inrichtingswerk aan de Mikojelacademie en dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Na te zijn afgestudeerd werkte hij mee aan verschillende (jeugd)theaterproducties, zowel als acteur als als danser.

In 1998 verscheen zijn eerste boek Omhoogvaldag, waarna nog verschillende andere boeken verschenen. Naast kinderboeken schrijft Lindelauf ook teksten voor jeugdtheatergezelschappen.

De historische roman Negen open armen is vertaald in zes talen, waaronder het Tsjechisch en Koreaans. Ook andere boeken zijn in vertaling verschenen.

Erkenning in Nederland

Internationale erkenning

Werken