Boek
Nederlands

De glibberige kwallenbende

+1
De glibberige kwallenbende
×
De glibberige kwallenbende De glibberige kwallenbende

De glibberige kwallenbende

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Carlo is verliefd op Alexandra, de dochter van een juwelier. Een akelige bende besteelt juweliers. Als ze een diamant van Alexandra's vader stelen, komen Carlo en zijn vrienden in actie. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
AVV, Diefstal, helden, Verliefd zijn
Titel
De glibberige kwallenbende
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2015
102 p. : ill.
ISBN
9789059244085 (hardback)

Besprekingen

In dit nieuwe boek over de avonturen van Carlo Cabana gaan Carlo en zijn superheldenvrienden op schurkenjacht. Carlo is verliefd op Alexandra, de dochter van een juwelier in Amsterdam waar de drie mooiste diamanten van de wereld binnenkort naartoe komen. Maar dan wordt de eerste diamant, de vuurrode vulkaandiamant, gestolen door een bende met kwallenmaskers. Carlo overtuigt zijn vrienden ervan om achter de bende aan te gaan en ze op te pakken voordat ze nog meer diamanten stelen. De superhelden zullen hun bijzondere krachten moeten gaan gebruiken. Maar Bo maakt zich zorgen over of ze nog wel op tijd terug zijn voor haar zwemwedstrijd. Dit leesboek valt op door de kleurrijke tekst en dito tekeningen. Bovendien zit het verhaal boordevol grapjes. De verschillende lettertypes zorgen ervoor dat woorden er vaak hetzelfde uitzien als hun betekenis. Het verhaal wordt bovendien afwisselend verteld door tekst en striptekeningen met tekstballonnen, wat het ook voor striplezers/moeilijke lezers a…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia