Boek
Nederlands

De Milkshake vampieren

+1
De Milkshake vampieren
×
De Milkshake vampieren De Milkshake vampieren

De Milkshake vampieren

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De oom van Catrina vindt steeds twee kleine gaatjes in zijn lege milkshaketanks. Zou de legende van de Milkshake Vampieren waar zijn? De vier superheldenvrienden gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
De Milkshake vampieren
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2015
116 p. : ill.
ISBN
9789059241350 (hardback)

Besprekingen

Carlo doet zijn best om een griezelig verhaal te vertellen op de verjaardag van Bo. Maar Bo moet er van gapen en besluit haar vrienden iets over vampieren te leren. Juist op dat moment komt Catrina binnen, ze is in Parijs geweest bij een oom met een ijssalon. Steeds raakt hij op mysterieuze wijze zijn aardbeienmilkshakes kwijt en elke keer zitten er twee kleine gaatjes in de milkshaketank. Bo weet hoe dit kan komen, in haar boek over vampieren staat een legende over Milkshake Vampieren. De vier superheldenvrienden vliegen in een bolvormige uitvinding naar Parijs om alles haarfijn uit te zoeken. Vijfde, los te lezen deel van de serie 'De avonturen van Carlo Cabana'*. In vlotte stijl geschreven verhaal met opvallende typografische accenten en stripachtige tekeningen. De gekleurde woorden en verschillende lettertypes van verschillende groottes die bij het woord ‘horen’ maken de bladspiegel wel druk, maar geven het ook een eigentijds karakter. De opmaak doet sterk denken aan de Geronimo S…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia