Boek
Nederlands

De schat van de zwarte mummie

+1
De schat van de zwarte mummie
×
De schat van de zwarte mummie De schat van de zwarte mummie

De schat van de zwarte mummie

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Carlo en zijn Superheldenvrienden vormen samen de groep Ca-Boem-Ca. Ze reizen naar Egypte om Indiana Joanna te redden. De archeologe verdween tijdens haar zoektocht naar de schat van de Zwarte Mummie. Met veel stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schatten zoeken
Titel
De schat van de zwarte mummie
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2014
128 p. : ill.
ISBN
9789059240858 (hardback)

Besprekingen

Carlo droomt ervan een superheld te zijn, terwijl hij in feite een 'superkluns' is. Met drie vrienden, Bo, Emanuel en Catrina, vormt Carlo de groep 'Superhelden': Ca-BoEm-Ca. De vier hebben inderdaad superkrachten maar weten die niet, nauwelijks of verkeerd te gebruiken. Ze worden door professor Poost-Dooif naar Egypte 'getele-transporteerd' waar ze in eerste instantie denken Indiana Joanna te gaan redden van de Zwarte Mummies. Ze beleven allerlei onwaarschijnlijke en onwerkelijke avonturen (bv. door een reddende waterstroom van de tranen van Bo). Aantrekkelijk uitgegeven boekje met opvallende typografische accenten en stripachtige, soms paginagrote tekeningen die het verhaal mede vertellen. Het gebruik van verschillende, gekleurde en opvallende lettertypen voor belangrijke (tref)woorden doet denken aan de Geronimo Stilton-boeken. Niet onvermeld mag blijven de kindgerichte humor die in het verhaal verweven zit. Eerste deel van de humoristische avonturenreeks 'De avonturen van Carlo Ca…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia