Boek
Nederlands

Het rommelspook

+1
Het rommelspook
×
Het rommelspook Het rommelspook
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Emmanuel en Bo vinden tussen hun spullen op de rommelmarkt een heel oude lamp. Als Bo per ongeluk op een glazen hartje op de lamp drukt, verdwijnt ze. Met veel stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
AVV
Titel
Het rommelspook
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2014
123 p. : ill.
ISBN
9789059240872 (hardback)

Besprekingen

Emmanuel en Bo vinden tussen hun spullen op de rommelmarkt een heel oude lamp. Ze gaan ermee naar professor Poost-Dooif, die hun vertelt dat dit de lamp is van het Rommelspook. Velen hebben geprobeerd het mysterie van de lamp de ontrafelen, maar zij verdwenen allemaal. Als Bo per ongeluk op een glazen hartje op de lamp drukt, verdwijnt ook zij en komt ze in Verona terecht. De vrienden vertrekken samen met professor Poost-Dooif ook naar Italië en daar blijkt dat ze een bijzonder raadsel moeten oplossen. Maar er zijn meer kapers op de kust… Zal het ze lukken het mysterie te ontcijferen? Deel uit de humoristische avonturenreeks ‘De avonturen van Carlo Cabana’*. Vlot leesbaar verhaal in de trant van Geronimo Stilton, met tevens dezelfde typografie: veel gekleurde woorden in de tekst in een afwijkend lettertype en -grootte. Met veel kleurrijke illustraties, vaak in stripvorm geïntegreerd in de tekst. De lay-out oogt daardoor ook rommelig. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia