Boek
Nederlands

De smoezenkampioen

Carry Slee (auteur)
+1
De smoezenkampioen
×
De smoezenkampioen De smoezenkampioen

De smoezenkampioen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Thijs kan heel goed voetballen, maar er is ook iets wat hij niet goed kan: lezen. En de meester heeft zijn smoesjes door. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Lezen, Schoolleven, Voetbal
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
De smoezenkampioen
Ook verschenen als
Er zit een vlieg in mijn oog
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Foreign Media Books, 2007
78 p. : ill. + cd
ISBN
978-90-499-2113-2

Besprekingen

Thijs is een echte smoezenkampioen wat lezen aangaat. Hij kan het niet goed. De meester heeft hem door. De oplossing is niet van school veranderen, maar lesjes oefenen thuis met opa. Daardoor gaat het beter. Parallel hiermee loopt het verhaal over iets wat Thijs uitstekend kan: voetballen. Hij en zijn vrienden richten een club op en worden kampioen. Overzichtelijk verhaal in korte hoofdstukken en in korte zinnen. Ruime marges, een groot lettertype en een ruime interlinie zorgen voor een rustige bladspiegel. Deze herdruk bevat geen illustraties meer, maar wel een integrale weergave van het boek op cd. Luisterduur ongeveer 54 minuten. Het verhaal wordt voorgelezen door Yvon Jaspers, bekend van tv-programma's als 'Klokhuis' en 'ZigZag'. Vlot geschreven, leuk, enigszins spannend, herkenbaar verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia