Boek
Nederlands

Meer afblijven : Toine, Debby & Fleur

Carry Slee (auteur)
+1
Meer afblijven : Toine, Debby & Fleur
×
Meer afblijven : Toine, Debby & Fleur Meer afblijven : Toine, Debby & Fleur

Meer afblijven : Toine, Debby & Fleur

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Toine vraagt Fleur mee naar de bioscoop. Fleur, al jaren verliefd op Toine, is helemaal in de wolken. Debby doet er alles aan om hem van haar af te pakken. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Drugs
Extra onderwerp
Verliefd zijn, vriendschap
Titel
Meer afblijven : Toine, Debby & Fleur
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: CRS, 2009
191 p.
ISBN
9789049922818

Besprekingen

De de ups en downs van een groep vrienden op de middelbare school. Over drie hoofdpersonen uit het boek en de film 'Afblijven' (Nederlandse Kinderjuryprijs 1999 en Jonge Juryprijs 2000) zijn in 2006 aparte boekjes verschenen: 'Toine', 'Debby' en 'Fleur'*. Deze drie boekjes zijn nu bewerkt tot een verhaal waarin Fleur en Toine verkering krijgen en Debby de intrigant is in het vriendengroepje. Verder raakt Melissa, de vriendin van Fleur, aan de drugs en gaat de vader van Toine vreemd. De hoofdstukken zijn afwisselend vanuit het perspectief van een van drie hoofdpersonen geschreven. Elke tiener zal minstens een van de situaties - verliefd, ruzie, vreemdgaan, jaloezie, naïviteit - in het boek herkennen. Het boek heeft een open einde voor wat betreft de situatie van Melissa en Debby. Vlot geschreven tienerverhaal zonder illustraties. Een verhaal dat net als de andere boeken van de bestsellerauteur door jongeren vanaf ca. 12 jaar verslonden zal worden.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia