Grote letter
Nederlands
Wanneer een jonge Engelsman eind 19e eeuw trouwt met een danseres en niet met het meisje met wie hij al jarenlang omgaat, wordt dit hem en zijn gezin noodlottig.
Titel
Als het doek valt
Auteur
Catherine Cookson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Maltese angel
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2008
3 dl.
ISBN
978-90-364-2564-3

Besprekingen

In de jaren tachtig van de negentiende eeuw wordt de rijke jonge boer Ward Gibson stapelverliefd op Stephanie, een jonge music-hall danseres die optreedt als de Maltezer Engel. De liefde is wederzijds en Ward Gibson trouwt met haar, en niet met Daisy het meisje uit het dorp dat hij al zijn hele leven kent. De dorpsgemeenschap heeft er grote moeite mee, ze vinden dat Ward Daisy in de steek heeft gelaten en bovendien zijn ze niet erg gediend van buitenstaanders en dan nog wel een danseres. Een en ander heeft tragische gevolgen voor het gezin van Ward Gibson die tot in de volgende generaties voortduren. Liefhebbers van romantische, historische streekromans zullen genieten van deze tussen 1886 en 1921 spelende roman waarin ware liefde, het plattelandsleven, standsverschillen, sociaal onrecht, dramatische ongelukken, verkrachting, buitenechtelijke kinderen, en de Eerste Wereldoorlog een rol spelen. Dame Catherine Cookson (1906-1998) schreef zo'n negentig romantische familie- en streekroman…Lees verder

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia