Grote letter
Nederlands

In vreemde handen

Corine Hartman (auteur)

In vreemde handen

In de reeks:
XL; 2234
Een Nederlandse vrouw die met haar man en dochter naar Toscane emigreert om er een hotel te beginnen, dreigt daar ingehaald te worden door haar traumatische verleden.
Titel
In vreemde handen
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij XL, 2018
405 p.
ISBN
9789046322345 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als Diana en haar man Robbert in een televisieshow 500.000 euro winnen, kunnen ze hun droom, een hotel in Toscane beginnen, realiseren. Robbert zegt zijn baan als geschiedenisleraar op, hun opstandige tienerdochter gaat met tegenzin mee. Diana hoopt haar verleden achter zich te laten: een brief die ze pas kreeg, bracht de traumatische gebeurtenis terug die op haar zeventiende alles veranderde en waarover ze nooit met Robbert durfde praten. In Toscane doet iemand zijn uiterste best hen te verjagen: hun introductiefeest wordt verstoord, er wordt brand gesticht, de hond wordt aangevallen. Dit eindigt in een drama dat Robbert het leven kost, maar haar in contact brengt met haar verleden zodat ze teruggaat naar Nederland. De vroegere eigenaar (1964) van een reclamebureau schreef eerder drie misdaadromans. In haar eerste (psychologische) thriller is het verhaal spannend met goed beschreven, herkenbare hoofdpersonen; het zet de lezer vaak op een ander been en de spanning wordt langzaam opgev…Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia