Boek
Nederlands

Vlinders verliefd

Daan Remmerts de Vries (auteur), Hans Kuyper (auteur), Nanda Roep (auteur)
+1
Vlinders verliefd
×
Vlinders verliefd Vlinders verliefd
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vier klasgenoten uit dezelfde brugklas beleven hun eerste jaar op de middelbare school. Verzamelbundel met vier vervolgverhalen uit de serie Vlinders. Vanaf ca. 12 jaar.
Bevat
Extra onderwerp
schoolleven
Titel
Vlinders verliefd
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962- Hans Kuyper Nanda Roep Lydia Rood
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2006
424 p.
ISBN
90-258-5047-2

Besprekingen

Verzamelband met vier 'Vlinders'-boeken. De serie 'Vlinders' speelt zich af rond vier klasgenoten uit de brugklas. Elke hoofdpersoon heeft zijn/haar eigen schrijver. In 'De stille oorlog van Olivier' van Daan Remmerts de Vries is Olivier verliefd op Daphne. Aangezien de prille relatie nogal moeizaam verloopt, gaat dit onderdeel van het verhaal op den duur een beetje vervelen. Leuker zijn Oliviers popaspiraties. In het tweede deel over Tanja, 'Tanja is verliefd' van Nanda Roep, staat kakker Tanja als meisje uit een achterstandswijk wederom tussen beide milieus in. Ze wordt verliefd op de broer van haar nieuwe vriendin, maar dat mag hij beslist niet weten. In 'Marike verliefd haha' beschrijft Lydia Rood het leven van de 11-jarige Marike. Ze zit al in de brugklas en is verliefd op een jongen uit de vijfde. Om bij hem in de buurt te komen, wordt ze lid van de debating- en schaakclub. In 'Douwe en de vreemde vogel' van Hans Kuyper ontmoet Douwe zijn vader en raakt betrokken bij zijn vaders…Lees verder

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia

Suggesties