Robinson Crusoe komt na een schipbreuk op een onbewoond eiland terecht.
Titel
Robinson Crusoe
Auteur
Daniel Defoe
Bewerker
Nancy Taylor
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2008 | Andere uitgaves
V, 45 p. : ill. + 2 cd's
ISBN
9781405855334 (softcover)

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier een verhaal over Robinson Crusoe, die tijdens een reis op zee in een zware storm terechtkomt en op een onbewoond eiland aanspoelt. Vijftien jaar leeft hij alleen, tot hij ontdekt dat er ook menseneters op het eiland zijn. Met cd waarop het verhaal wordt voorgelezen en zwart-witillustraties. Niveau: onderbouw (700 woorden). Vanaf ca. 13 jaar.

Over Daniel Defoe

Daniel Defoe (1660 - 24 april 1731), geboren als Daniel Foe, was een Engels schrijver, journalist en spion en wordt wel beschouwd als één der grondleggers, zo niet de grondlegger, van de Engelse roman. Hij is vooral bekend geworden door zijn boeken Robinson Crusoe (1719) en The Fortunes and Misfortunes of the Famous Moll Flanders (1722). Zijn oeuvre omvat meer dan 350 titels.

Biografie

Daniel Defoe werd geboren als Daniel Foe, waarschijnlijk in Stoke Newington nabij Londen. Later voegde hij zelf het mooiklinkende de tussen zijn naam. Defoe was een beroemd schrijver van politieke vlugschriften, journalistieke artikelen en romans.

Zijn ouders waren afgescheiden Presbyterianen. Hij kreeg onderwijs in de afgescheiden academie van Stoke Newington. Na het verlaten van de school ging hij in zaken, maar ging na een aantal jaren door onfortuinlijk handelen bankroet. Hij huwde in 1684 met Mary Tu…Lees verder op Wikipedia