Boek
Nederlands

Ridder Roest

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Roel wil graag ridder worden. Hij bedenkt een plan. Hij gaat samen met zijn stokpaard de draak verslaan. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Ridders, Dapper zijn
Extra onderwerp
AVI 5, Chevaliers, Etre courageux
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Ridder Roest / tekst en tek. Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2009
46 p. : ill.
ISBN
9789020646054

Besprekingen

Met zijn stokpaard Zoef scheurt Roel over het plein van het kasteel. Hij wil ridder worden, een ridder die de gevaarlijke draak verslaat. Voor dat klusje zijn echter de ridders Ruig en Rap ingehuurd. Als blijkt dat deze twee ridders schijtebroeken zijn, komt Roel met een briljant en ingenieus idee op de proppen. Met behulp van een stuk metaal, blikjes, een pan en een vergiet maakt hij van zijn stokpaard een stalen ros. Dan leren de draak en (in het kielzog daarvan) de ridders Ruig en Rap hun lesje. Leesoefenstof behorend bij de serie Klavertje Drie. Goed en grappig geschreven fantasieverhaal dat wensvervullend is uitgewerkt. De pointe is goed gevonden en verrassend. Ruime interlinie. De tekst, in schreefloze letter, bevat veel directe rede, AVI-E4. De stripachtige kleurentekeningen (combinatie van aquarel en pen) zijn talrijk en willekeurig over de pagina’s verspreid. Veel aanstekelijke details resulteren in een drukke, maar niet onoverzichtelijke bladspiegel. Een leuk verhaal om het …Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia