Boek
Nederlands

Marijn in de woestijn

Daphne Deckers (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Marijn (8) gaat met zijn vader naar een museum. Hij komt terecht in het oude Egypte en moet de dochter van de farao redden van een draak. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Extra onderwerp
AVV, avontuur, avonturen
Titel
Marijn in de woestijn
Auteur
Daphne Deckers
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Tirion, 2007
69 p. : ill.
Aantekening
Vervolg op: De matroos in de doos
ISBN
9789043910316

Besprekingen

Los te lezen vervolg op het inmiddels tot musical bewerkte 'De Matroos in de Doos'*. De 8-jarige Marijn gaat met z'n vader naar het Rijksmuseum van Oudheden in het kader van een Egypte-project op school. Dan vertelt zijn vader hem dat hij gaat samenwonen met z'n vriendin. Marijn moet huilen en vlucht het toilet in. Als hij in de spiegel kijkt, stroomt de ruimte vol zand en belandt Marijn in het oude Egypte. Vlot geschreven, beetje spannend verhaal met informatieve waarde. Zo komt Marijn oog in oog te staan met Maya en Merit, die hij als mummies in het museum heeft gezien, leert hij de waarde van een scarabee etc. Kleurrijke gedetailleerde illustraties, wisselend van grootte, die het verhaal goed weergeven. Achterin uitleg van namen en info over het Oudheidkundig museum in Leiden. Leuk beetje mytisch/sprookjesachtig verhaal voor jongens en meiden vanaf ca. 7 jaar.

Over Daphne Deckers

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Daphne Muriël Deckers (Nijmegen, 10 november 1968) is een Nederlands voormalig fotomodel. Deckers is schrijfster, columniste, presentatrice, actrice en scenarioschrijfster. In 1989 werkte ze bij de televisiezender RTL-Véronique, het latere RTL 4. Deckers presenteerde bij RTL Holland's Next Top Model, dat zij vanaf seizoen 2 heeft overgenomen van Yfke Sturm.

Loopbaan

Deckers verhuisde al snel na haar geboorte naar het nabijgelegen dorp Persingen. Tijdens haar studie massacommunicatie in Utrecht werd Deckers ook fotomodel. In februari 1997 poseerde ze in de Playboy.
Zij speelde als actrice enkele rollen, zoals in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, naar een boek van Barbara Taylor Bradford, naast onder meer Derek de Lint. Daarna speelde Deckers in de bioscoopfilm All Stars, in de VPRO-comedy Bed & Breakfast en kreeg zij een kleine rol in de James Bondfilm Tomorrow Never Dies.

Deckers pr…Lees verder op Wikipedia