Boek
Nederlands

De sleutel tot middernacht

Dean Koontz (auteur)

De sleutel tot middernacht

Genre:
Een mooie Amerikaanse nachtclubexploitante in Japan met een pathologische weerstand tegen liefde wordt iedere nacht gekweld door een gruwelijke droom.
Extra onderwerp
Romans
Titel
De sleutel tot middernacht / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The key to midnight
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001
336 p.
ISBN
90-245-3947-1

Besprekingen

Er was eens... een tijd waarin Koontz nog diverse pseudoniemen hanteerde om zijn hersenspinsels aan het publiek bekend te maken. De sleutel tot middernacht was het eerste boek dat hij onder de noemer Leigh Nichols schreef, waaronder ook boeken als Schaduwvuur en Dienaren van de schemering voor het eerst werden gepubliceerd.

Joanna Rand is een nachtclubzangeres in het spirituele hart van Japan, Kyoto. Ze woont en werkt er in de uitgaansbuurt Gion, waar het wemelt van nachtclubs, geishahuizen, sauna's en goedkope eethuisjes. Het gaat haar goed, ware er niet de elke nacht terugkerende nachtmerrie waarin een man met een ijzeren hand en een injectiespuit haar aanvalt, en soms zelfs als het ware verkracht. Alex Hunter is baas van een beveiligingsbedrijf annex privé-detectivebureau in Chicago. Hij is op vakantie in Kyoto en ontmoet er Joanna. De seksuele spanning spat ervan af, maar Alex denkt dat zij iemand anders is dan ze voorwendt te zijn. Hij heeft nl. nog al…Lees verder
Joanna Rand, een mooie Amerikaanse nachtclubexploitante in Japan, wordt iedere nacht gekweld door dezelfde gruweldroom en heeft een pathologische weerstand tegen meer dan vluchtige amoureuze contacten. Alex Hunter, privédetective uit Chicago en op vakantie in Japan, herkent haar als een tien jaar te voren ontvoerde Amerikaanse miljonairsdochter, de eerste van een lange reeks gruwelijke ontdekkingen. Deze spannende en romantische thriller die zich afspeelt op diverse, soms exotische, locaties (Japan, Londen, Zwitserland), leest vlot. Het boek verscheen oorspronkelijk in 1979 onder het pseudoniem Leigh Nichols. In het nawoord schrijft Koontz dat hij het boek geactualiseerd en herschreven heeft. De Amerikaanse bestsellerauteur Dean Koontz (1945) publiceerde inmiddels zo'n 85 thrillers en horrorromans. Hij wordt wel met Stephen King vergeleken. Zie ook www.randomhouse.com/features/koontz. Kleine druk.

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia