Boek
Nederlands

Gefluister

Dean Koontz (auteur)
Juist op het moment dat ze succes begint te krijgen na een nare jeugd, wordt een jonge scenarioschrijfster belaagd door een insluiper die haar wil verkrachten en vermoorden.
Titel
Gefluister / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Whispers
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002
431 p.
ISBN
90-245-4272-3

Besprekingen

De succesvolle filmscenariste Hilary Thomas wordt in haar eigen huis met de dood bedreigd. Als dader wijst ze Bruno Frye aan, een zakenman die eens geprobeerd heeft haar te versieren. Wanneer blijkt dat Frye een waterdicht alibi heeft voor die avond, is er niemand die Hilary gelooft. Ze wordt er zelfs van beschuldigd mediapubliciteit te zoeken op de kap van iemand anders. Alleen rechercheur Tony Clemenza heeft zijn twijfels en blijft waakzaam, maar kan toch niet verhinderen dat bij een volgende aanval Frye door Hilary gedood wordt. De rust in haar leven is echter van korte duur, want Frye blijft haar telefonisch lastigvallen. Was hij niet echt dood? Is hij uit de dood opgestaan of heeft hij misschien een tweelingbroer? Allemaal speculaties die een voor een moeten opgeklaard worden. Clemenza en zijn partner hebben hun handen vol aan deze zaak, die op het scherp van de snee wordt gestreden.

Deze thriller uit 1980 betekende de internationale doorbraak voor Dean Koontz en werd pas …Lees verder
Hilary Thomas, 29 jaar, vrijgezel, woont in Los Angeles en heeft net van haar agent te horen gekregen dat een grote filmmaatschappij haar nieuwe filmscenario met alle bijbehorende voorwaarden heeft geaccepteerd. Dit succes geeft haar eindelijk een gevoel van eigenwaarde, iets wat ze nooit heeft bezeten na een armoedige jeugd met ouders die voortdurend ruzie maakten. Wanneer ze in opperbeste stemming terugkeert naar haar huis komt ze oog in oog te staan met een indringer die haar wil verkrachten en vervolgens vermoorden. Dankzij haar tegenwoordigheid van geest weet ze te voorkomen dat hij zijn voornemens kan uitvoeren, maar ze kan hem niet beletten ervandoor te gaan. De insluiper is een bekende van haar en blijkt een volkomen verknipte persoonlijkheid te zijn die het om een of andere haar onbekende reden op haar gemunt heeft. Voordat duidelijk is waarom hij juist op haar gefixeerd is, hebben zich heel wat bloedstollende taferelen afgespeeld. Met deze uit 1980 daterende thriller bewerks…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia