Boek
Nederlands

Verlossing

Dean Koontz (auteur)
Een jongetje probeert een gehandicapte jonge medebewoonster van het trailer-park terug te vinden omdat hij vreest dat zij slachtoffer wordt van haar moorddadige stiefvader.
Extra onderwerp
Romans, misdaad
Titel
Verlossing / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One door away from heaven
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002
555 p.
ISBN
90-245-4444-0

Besprekingen

Verlossing is de lijvige nieuweling van de koning van de duisternis, met dit keer als thema de integratie van fysisch gehandicapten en de problematiek van de bio-ethiek.

Leilani Klonk, een 9-jarig meisje, woont samen met haar moeder en haar stiefvader in een grote mobilhome, waarmee het hele land wordt doorgereisd. Leilani beweegt zich voort met de steun van een ingewikkelde stalen beugel voor haar linkerbeen. Sensemilla, haar ma, is zo gek als een deur en zit voortdurend aan allerlei soorten verdovende middelen, gaande van pillen over peyote en paddestoelen tot allerlei poeders. Stiefvader Preston Maddoc is een fervent UFO-fanaticus, die zijn gezin het hele land doorsleurt op zoek naar tekenen van buitenaardse wezens. De mobilhome is bij de garagist voor een groot onderhoud, en het gezin huurt voor een week een caravan op een camping. Leilani, hyperintelligent en praatziek, maakt contact met Micky Bellsong en haar tante Gen die de caravan naast de hunne bewonen. Micky h…Lees verder
Micky Bellsong, eind twintig, woont tijdelijk in een trailerpark, ze drinkt te veel, heeft geen werk en geen relatie. In het trailerpark ontmoet ze het hoogbegaafde, lichamelijk gehandicapte, negenjarige meisje Leilani die vreemde verhalen vertelt over haar familie. Haar stiefvader Preston Maddoc, alias Dr.Doom, bezeten van UFO's en aliens, zou een meervoudig moordenaar zijn. Hij zou ook Leilani's oudere, eveneens gehandicapte broertje vermoord hebben. Als ze tien jaar wordt, zal Leilani er ook aan moeten geloven… Fantasie of waarheid? Als de Maddocs op een dag plotseling vertrokken zijn, reist Micky hen achterna… In een tweede verhaallijn, reist een vreemde, mysterieuze jongen onder de naam Curtis Hammond, samen met een hond, dwars door Amerika, opgejaagd door zowel de FBI als andere lieden. Een heel spannend en meeslepend, intrigerend verhaal met X-Files-achtige trekjes, een goed maar ingewikkeld plot, een keur van interessante, excentrieke en merkwaardige karakters en een duidelijk…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia