Boek
Nederlands

Platvoetje

Dieter Schubert (auteur), Ingrid Schubert (auteur)
+1
Platvoetje
×
Platvoetje Platvoetje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een meisje met flaporen vindt op een morgen een klein heksje met enorme platvoeten. Prentenboek met schilderingen in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heksen
Extra onderwerp
angst, vliegen, Heksen ; Verhalen
Titel
Platvoetje
Auteur
Dieter Schubert Ingrid Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 1986
[26] p. : ill.
ISBN
90-6069-590-9

Besprekingen

Op een ochtend vindt Nikkie een heel klein heksje diep in slaap achter haar tandenborstel. Het heksje is van huis weggelopen, omdat de andere heksen haar steeds plagen met haar enorme voeten. Platvoetje noemen ze haar. Bij elke toverspreuk die ze uitspreekt, worden haar voeten nog groter en Platvoetje is bang dat ze het toveren daarom moet opgeven. Ze vindt die grote voeten verschrikkelijk. Nikkie heeft zelf flaporen. Dus ze begrijpt best wat Platvoetje dwarszit. Geestige, kleurrijke illustraties in zachte tinten vullen bijna alle bladzijden, soms naast elkaar in stripvorm, dan weer spatten ze uit over een hele of dubbele pagina. De illustraties bevatten veel meer informatie dan in de tekst te vinden is. Met name de activiteiten van Nikkie's speelgoed zijn een feest van vindingrijkheid en subtiele grapjes. Ook het lekker uitbundige, punkachtige, brutale heksje verzint op elke bladzijde weer een andere truc. Een origineel prentenboek voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Platvoetje

Helemaal op maat van kinderhanden (16cm op 13cm) is deze heruitgave over het lieve onhandige heksje Platvoetje dat bij het meisje Nikkie troost komt zoeken. Eindeloos veel lessen werden al door Platvoetje geïnspireerd. En ze heeft nog niets aan frisheid ingeboet. De kleuren en details op de illustraties komen ook in dit kleine formaat goed tot hun recht. Deze boekjes zijn ideaal voor peutertuinen en kleuterklasjes en voor elk gezin. Ze zijn door hun kleine formaat minder geschikt voor bibliotheken.

Over Dieter Schubert

Dieter Schubert kan verwijzen naar:

  • Dieter Schubert (roeier)
  • Dieter Schubert (schrijver)


Lees verder op Wikipedia