Boek
Nederlands

De steen van Floor

Dirk Nielandt (auteur), Daniëlle Schothorst (illustrator)
Floor spaart stenen. Ze houdt een spreekbeurt. Daarna is haar mooiste steen weg. Is er een dief in de klas? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 3, AVI M4
Titel
De steen van Floor
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2005
27 p. : ill.
ISBN
9789027661807

Besprekingen

Floor houdt een spreekbeurt over haar verzameling stenen. Daarna is haar mooiste steen weg. Met vrolijke, deels paginagrote afbeeldingen in kleur. De redelijk omvangrijke tekst staat voor het grootste deel gescheiden van de tekeningen. Eenregelige zinnen met een- en tweelettergrepige woorden, grote letter, hoofdletters, interpunctie, AVI-M4. Deeltje uit de serie 'Raketjes'*, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar álle letters van het woord leren. De boekjes sluiten aan bij de methode Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad. Dit boekje sluit aan bij kern 10 van Veilig leren lezen en is te lezen na 30 weken leesonderwijs. Bij elke kern zijn er drie boekjes. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties