Boek
Nederlands

Wild van water

Dirk Nielandt (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
+1
Wild van water
×
Wild van water Wild van water
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De kleuters in de klas van juf Karin leren wat je allemaal met water kunt doen: drinken als je dorst hebt of je handen wassen na het plassen. Prentenboek met kleurige, gestileerde illustraties en een informatieve tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Wild van water
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789059324749

Besprekingen

Schoolse projecten krijgen steeds vaker een speelse uitwerking. 'Wild van water stimuleert leerlingen om meer water te drinken en richt zich tot directies, schoolpersoneel en ouderverenigingen, en leerkrachten, leerlingen en ouders. In dit boek is het zomer en dat voel je, zelfs als het in werkelijkheid grauw en grijs is.

Het is warm in het klasje van juf Karin, maar gelukkig stroomt er lekker fris en helder water uit de kraan. Om te drinken, te spelen en wilde wateravonturen te beleven. Water drinken is belangrijk, zeker voor kleuters, want het zijn actieve wezentjes. Ze bewegen veel en hebben veel vocht nodig. Wie drinkt, moet ook plassen. Dit boek laat hen op een speelse manier kennismaken met de voordelen van water.

Het boek werd speciaal gemaakt voor kleuters en is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of drie. Het verhaal kan je op verschillende manieren voorlezen. Bij de allerkleinsten maak je er een zoektocht van: 'Wie ziet... in de prent' en stapsgewijs k…Lees verder
Prentenboek waarin op verhalende en informerende wijze een loflied wordt gehouden op het juiste gebruik van water. De kleuterklas van juf Karin staat centraal in de vertelling. Het is warm weer en er moet door de kleuters regelmatig gedronken worden – juf stimuleert en leert de kinderen dat je in de meeste gevallen het best lekker fris water kunt drinken. Spelenderwijs wordt aandacht geschonken aan drinkwater, water om door te spoelen, water om handen te wassen, water om de tuin te sproeien, bevroren water met een smaakje, in de vorm van waterijsjes, etc. In de vertelling zijn vier ‘Jaaa/Nééé’-pagina’s opgenomen, waarin kinderen leren wat je juist wel of juist niet moet doen met water. Het verhaal wordt realistisch en aansprekend verteld tegen een achtergrond van vrolijke, kleurige, gestileerde illustraties. Uit verhaal en prenten spreken veel interactie tussen juf en de kinderen en veel vrolijke, nieuwsgierige betrokkenheid bij alles wat er gedurende een schooldag gebeurt; de focus i…Lees verder

Wild van water

Het is mooi weer en iedereen heeft het erg warm. De kinderen in de klas van juffrouw Karin gaan buiten spelen. Daarvan krijgen ze dorst en ze drinken water van de kraan. Uiteraard moeten ze ook even plassen. Daarna gaan ze naar het park en nemen flessen vol water mee. Ze beleven een heleboel pret met de sproeiers en in de fonteinen. Als afsluiter krijgen ze allemaal een waterijsje met fruitsmaak. 'Wild van water' is een vrolijk en kleurrijk geïllustreerd boekje over water. De tekst is vlot geschreven, maar is nogal langdradig. Het boekje kan interactief voorgelezen worden: de laatste zin wordt pas op de volgende bladzijde afgemaakt, wat kinderen de kans geeft zelf het einde te verzinnen. Af en toe worden er vragen gesteld en dan komt er een negatieve – roep nu allemaal “nééé” – pagina en een bevestigende – roep nu allemaal “jaaa” - pagina. De inhoud is wel erg simpel en heel beperkt en zou op een eenvoudige manier toch veel meer uitgediept kunnen worden. Denk aan spaarzaam zijn met wa…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia