Boek
Nederlands

Forensisch onderzoek voor dummies

D.P. Lyle (auteur)
+1
Forensisch onderzoek voor dummies
×
Forensisch onderzoek voor dummies Forensisch onderzoek voor dummies

Forensisch onderzoek voor dummies

Titel
Forensisch onderzoek voor dummies
Auteur
D.P. Lyle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Forensics for dummies
Uitgever
Amsterdam: Pearson Education Benelux, 2008
XVI, 380 p. : ill.
ISBN
9789043014939

Besprekingen

Zowel de lay-out als het principe van opbouw van de '- voor dummies'-boeken is genoegzaam bekend. Inhoud en teksten, hoewel oorspronkelijk verschenen in de Engelse taal, zijn gesteld in een bijzonder bevattelijk Nederlands, de geboden informatie is vooral gericht op praktische toepassing en de aangehaalde voorbeelden zijn gelicht uit de realiteit. Pictogrammen en navigatiehulpjes, evenals verklarende kolommen begeleiden de lezer doorheen het boek. Tien beroemde voorbeelden van forensisch onderzoek (voorbeelden geënt op Amerikaanse toestanden) en een handige woordenlijst en index, maken van deze Forensisch onderzoek voor dummies de handleiding bij uitstek om wegwijs te raken in het doolhof van het forensisch onderzoek.

D. P. Lyle, die schrijvers en makers van tv-series adviseert over medische en forensische kwesties, biedt de lezer een gedegen inzicht in de verwikkelingen volgend op de vaststelling van een 'onnatuurlijk' overlijden. In vijf overzichtelijke en vlot gestruc…Lees verder
In dit boek wordt de lezer op een gemakkelijke en toegankelijke manier meegenomen in de wondere en fascinerende wereld van het forensisch onderzoek. Aan de hand van simpel taalgebruik en concrete voorbeelden krijgt de (jonge of onervaren) lezer een goed beeld van de diverse facetten van de forensische leer en onderzoeksmethodologie. Pictogrammen loodsen de lezer door de tekst heen. De schrijver is cardioloog en daarnaast ook misdaaddeskundige. Het boek draagt met recht de titel 'for dummies' en maakt van elke CSI-liefhebber een echte forensiche amateuronderzoeker. Een must voor elke liefhebber van het genre. Met enkele cartoons en een register.