Boek
Nederlands

Van naald tot draad. [1], Creatieve ideeën voor beginners

Elke Vanelderen (auteur)

Van naald tot draad. [1], Creatieve ideeën voor beginners

Ideee͏̈n met werkbeschrijvingen en patronen voor uiteenlopende decoraties en decoratieve gebruiksvoorwerpen van textiel.
Onderwerp
Naaien
Titel
Van naald tot draad. [1], Creatieve ideeën voor beginners
Auteur
Elke Vanelderen 1978-
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
143 p. : ill.
ISBN
9789401403030 (paperback)

Besprekingen

Met Van naald tot draad surft Elke Vanelderen mee op de golf van kokende, diëtende of sportende Bekende Vlamingen die allemaal hun perikelen kwijt willen in een boek. Maar de auteur, die sinds méér dan een jaar gebeten is door de naaimicrobe, doet het in stijl met dit leuk vormgegeven boek met frisse zuurstokkleurtjes. Je vindt in dit boekje creatieve ideeën voor absolute beginners, gaande van een tafelkleed tot een laptophoes of een knuffeluil. Er is voor elk wat wils.
De auteur begint met de basisuitrusting uitvoerig voor te stellen in woord en beeld, zoals scharen, lintmeter, patroonpapier enz. In het tweede hoofdstuk gaat het dan over de naaimachine en toebehoren. Het is echter geen must om meteen al een naaimachine aan te schaffen want sommige naaisels kunnen perfect zonder naaimachine gemaakt worden, gewoon met de hand dus. Stapsgewijs komen in de volgende hoofdstukken de verschillende steken, de stoffen en de afwerking aan bod. En vanaf het zesde hoofdstuk kan je d…Lees verder
De schrijfster is in Belgie bekend van radio en televisie en daarnaast is ze bezigheidstherapeute. Haar cliënten geeft ze vaak als advies om thuis lekker bezig te zijn met het zelf maken van leuke spullen voor thuis en voor anderen. In dit handwerkboek laat ze zeer diverse en vaak eenvoudige ideetjes zien, die ook door beginnelingen kunnen worden gemaakt en die niet al te veel tijd vergen. Vaak zijn het de geijkte dingen zoals hoezen voor tablets, een speldenkussen en placemats, maar ook vrolijke applicaties op truien en grote speelkussens in de vorm van dieren. Soms zijn de werkbeschrijvingen wat gemakzuchtig, zoals bijvoorbeeld bij het maken van een verjaardagskroon voor kinderen: 'Kies een leuk patroon op internet en knip uit.' Tussen de ontwerpen door geeft ze tips voor eigen inbreng, stofgebruik en onderhoud. De eerste vijf hoofdstukken bevatten een uitgebreid overzicht over naaimachinegebruik, materiaalkeuze, borduursteken enzovoort. Achterin bevinden zich een paar overtrekpatro…Lees verder

Over Elke Vanelderen

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Andrewke (François) at nl.wikipedia

Elke Vanelderen (Sint-Truiden, 26 mei 1978) is een presentatrice en voormalig omroepster van VTM.

Carrière

Tijdens haar jeugdjaren studeerde Vanelderen voor maatschappelijk werkster. Voor ze aan de slag ging bij TMF Vlaanderen was zij een van de acht finalisten van VT4-babe. Vanelderen werkte in het begin van haar carrière drie jaar bij de zender TMF als vj in het programma Boobietrap en als redactrice.

In het voorjaar van 2005 presenteerde ze samen met Walter Grootaers het programma Star Academy. Ook was ze lange tijd elke vrijdagavond te horen op radiozender Q-music (samen met Bart-Jan Depraetere in Het is vrijdag!).

Vanelderen presenteerde verder Tien Om Te Zien (aan de zijde van Anne De Baetzelier), Hart van Vlaanderen, Blind Date, EHBL en Campinglife.

In de zomer van 2006 was Vanelderen omroepster van het tijdeli…Lees verder op Wikipedia