Boek
Nederlands

Mejuffrouw Muis aan de Costa del Sol

Elle Van Lieshout (auteur), Erik Van Os (auteur), Marije Tolman (illustrator)
+1
Mejuffrouw Muis aan de Costa del Sol
×
Mejuffrouw Muis aan de Costa del Sol Mejuffrouw Muis aan de Costa del Sol
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Mejuffrouw Muis en haar poedel Lucebert gaan op vakantie naar de Costa del Sol, waar het vooral veel regent. Prentenboek met humoristische tekeningen en heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Titel
Mejuffrouw Muis aan de Costa del Sol
Auteur
Elle Van Lieshout Erik Van Os
Illustrator
Marije Tolman
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789056379612

Besprekingen

Het prentenboek heeft er een nieuw genre bij: chicklit, met als hoofdpersonage een mondaine muis. Mejuffrouw Muis is jong, aantrekkelijk, single en op zoek naar een man. Ze houdt van mooie kleren, juwelen en handtasjes. En ook Lucebert, haar gecoiffeerde poedel, ziet er met zijn zorgvuldig op elkaar afgestemde halsband, zonnebril en strikjes altijd tiptop uit. De verhalen over mejuffrouw Muis zijn door de lichtvoetige teksten van Van Lieshout en Van Os en de kleurige tekeningen van Tolman in de eerste plaats heel vrolijk. Beeld en tekst zitten vol grappige verwijzingen. Sommige zijn vooral leuk voor volwassenen: in het verhaal over de verregende vakantie aan de Costa del Sol zien we afbeeldingen van de zwarte stier die bekend werd door de sherryreclame. Verder komen we in de verhalen schilderijen van Mondriaan, Miro en Van Gogh tegen. Er zijn ook verwijzingen die voor kinderen eenvoudiger zullen zijn: in het ziekenhuis kijkt mejuffrouw Muis naar een film van 'Supermuis', een muizenvar…Lees verder
Mejuffrouw Muis is toe aan een vakantie en gaat samen met haar poedel Lucebert en een koffer vol spullen met de bus naar de Costa del Sol! Daar krijgt ze te maken met veel regen, een prachtig zwemparadijs en gelukkig ook zon en heel veel lekker eten. Prachtig verhaal op rijm over vakantie, voor volwassenen grapjes over de Costa del Sol, de volle bus en de regen. De tekst is kort en laat zich goed voorlezen. De illustraties zijn met mooie, zachte kleuren uitgevoerd en zijn stuk voor stuk schilderijtjes om naar te kijken en dingen op te ontdekken! Mooi voorleesverhaal over vakantie om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf 7 jaar. Oblong formaat. Er zijn nog twee andere boekjes over mejuffrouw Muis: 'Mejuffrouw Muis in het ziekenhuis'* en 'Mejuffrouw Muis en haar heerlijke huis'**.

Mejuffrouw Muis aan de Costa del Sol

Mejuffrouw Muis was moe. Ze was hard aan vakantie toe. Ze wilde zon. Ze wilde zee. En Lucebert? Die ging natuurlijk mee. Een mooi uitgegeven verhaaltje over het spannende van reizen. Het is met zeer veel humor en op rijm geschreven. De pagina's baden in zulke zachte pasteltinten dat je bijna de zomer ruikt bij het doorbladeren. Ook de 'costa del sol' straalt zoveel warmte en idyllische rust uit dat er niets boven dit soort vakantie kan gaan, zou je zo denken. Maar als Juffrouw Muis met haar hondje in Hotel Aquarel aankwam, regende dat het goot. Daar zaten ze dan. Maar het zwembad, het overvolle buffet en de leuke winkeltjes maakten veel goed en de vakantie vloog voorbij. Moe kwamen ze thuis en ze waren weer aan vakantie toe. Een pretentieloos kleinoodje om voor, tijdens en na de vakantie voor te lezen en te doorbladeren. Er is veel te kijken maar nog meer te dromen in dit boekje.


Suggesties