Boek
Nederlands

Slippers en laptops

Els Ruiters (auteur), Sam Loman (illustrator)
+1
Slippers en laptops
×
Slippers en laptops Slippers en laptops
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Moniek (15) helpt de vader van haar oppaskindje met een computerprobleem. Hij blijft contact met haar zoeken en biedt haar zelfs freelance werk aan. Moniek weet niet goed hoe ze hiermee om moet gaan. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Babysitten, Computers
Titel
Slippers en laptops
Auteur
Els Ruiters
Illustrator
Sam Loman 1983-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2009
87 p. : ill.
ISBN
9789021666457 (hardback)

Besprekingen

Slippers en laptops is het derde deel in de serie 'Babysit Babes', een boekenreeks over vier jonge meisjes die een oppascentrale oprichten om hun portemonnee te spekken. In elk deel speelt één van de meisjes de hoofdrol. In het derde deel draait het hele verhaal rond Moniek. Zij is erg sterk in wiskunde en dat komt van pas bij haar nieuwe babysitopdracht. Roy, de vader van oppaskind Maartje, vraagt Moniek om hulp bij het programmeren. Moniek vindt Roy erg aantrekkelijk en is gevleid dat hij hulp wil. Maar als blijkt dat Roy andere bedoelingen heeft, weet ze niet wat te denken hierover. Ray is toch veel te oud? Ze verbergt haar verwarring voor haar mede-babes. Gelukkig vindt ze bij de meisjes wel steun voor haar andere problemen: haar gehandicapte been en de manier waarop haar moeder hiermee omgaat.

Slippers en laptops is een leuk boek voor jonge meisjes. Het verhaal is licht en vlot geschreven. Dat Els Ruiters aandacht besteedt aan tieners met een handicap, is zek…Lees verder
Vier vriendinnen van 14 à 15 jaar hebben een babysit-centrale opgericht. Moniek heeft vroeger een ongeluk gehad en gebruikt soms een kruk om te lopen. Ze is een kei in wiskunde. De vader van haar oppaskind blijkt een charmante programmeur te zijn. Hij zit met een probleem en Moniek helpt hem om het op te lossen. Hij zoekt verder contact met haar en maakt een afspraak. De man zegt dat hij het goed met haar meent en biedt haar freelance werk aan. Moniek weet niet goed wat ze hiermee aan moet. In dit derde deel van de 'Babysit Babes'* staat de nuchtere Moniek centraal. Toch is ze gevoelig voor de charmes van de oudere man. De verhaalopbouw is wat rommelig, met flink wat vriendinnenpraat tussendoor. Het al of niet voor de programmeur werken, wordt niet opgelost, want naar het eind toe komt er een confrontatie van Moniek met haar moeder. De plooien worden glad gestreken en het verhaal stopt abrupt. Het verhaal leest vlot, maar heeft inhoudelijk weinig te bieden. Achterin staan enkele oppas…Lees verder

Over Els Ruiters

Els Ruiters (Eindhoven, 28 maart 1964) is een Nederlandse auteur van jeugdboeken, chicklit en thrillers. Ruiters werkt parttime als dtp'er / grafisch vormgever.

Bibliografie

Jeugdboeken

 • De bsk-club (Uitgeverij Ploegsma)
 • De bsk-club: Flashback! (Uitgeverij Ploegsma)
 • Het geheim van de vleermuisjager (Uitgeverij Leopold)
 • Babysit Babes 1: Chips en zakgeld (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 2: Om te zoenen (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 3: Slippers en laptops (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 4: Pizza met problemen (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 5: In de wolken (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 6: Verliefd XXL (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 7: Dubbel Succes (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 8: Kampvuur en kusjes (Uitgeverij Ploegsma)
 • De onmogelijke opdracht (Uitgeverij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties