Boek
Nederlands

Verliefd XXL

Els Ruiters (auteur), Sam Loman (illustrator)
+1
Verliefd XXL
×
Verliefd XXL Verliefd XXL
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Aisha (15) wordt bij haar nieuwe oppasadres vooral als schoonmaakhulp gebruikt. Hoe maakt ze duidelijk dat dit niet de bedoeling is? Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Babysitten
Titel
Verliefd XXL
Auteur
Els Ruiters
Illustrator
Sam Loman 1983-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2011
97 p. : ill.
ISBN
9789021668956 (hardback)

Besprekingen

Vier jonge meiden hebben een babysitclubje opgericht. Verliefd XXL vertelt een van hun avonturen, al is ‘avonturen’ een groot woord. Eerder krijgt de lezer een luikje geopend waardoor hij kan meekijken in het herkenbare leven van vier tienermeisjes.
Elk van de babysitsters heeft een eigen karakter, een aparte thuissituatie en een andere reden om te gaan oppassen. Thema’s als gescheiden ouders, multiculturaliteit en handicaps worden aangeraakt, maar er gebeurt helaas weinig mee in het verhaal. Enkel het geval van Aïsha, die van haar allochtone vader en grootvader niet met een man alleen mag zijn, krijgt wat meer aandacht.
Eens de meisjes geïntroduceerd zijn, kijkt de lezer mee in hun leven. Hij volgt hen tijdens hun gesprekken, ruzies met oudere broers, confrontaties met ouders, of bij het oppassen. Telkens gaat het om gewone en herkenbare situaties. De spanning is gelegen in het feit dat er steeds dingen in de lucht hangen. Zou het iets te betekenen hebben dat…Lees verder
Aisha heeft met haar vriendinnen de Babysit Babes opgericht. Alle vier hopen ze via hun site oppasadressen te krijgen en bij te verdienen. Aisha werkt al enige tijd voor een gezin, waarvan de moeder is overleden. Ze brengt ongemerkt structuur in hun leven. Ook is ze verliefd op Viggo, de broer van een van haar vriendinnen. Als ze bij een nieuw oppasadres vooral als schoonmaakhulp wordt gebruikt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Dit vlot geschreven meidenboek is eenvoudig opgebouwd: de hoofdpersoon heeft het naar haar zin, ondervindt vervolgens een probleem en slaagt erin dat op te lossen. Precies zoals alle lezeressen het graag willen zien. De hoofdrolspeelsters in deze serie zijn 15 jaar, maar je kunt niet zeggen dat dit boek ook echt voor deze leeftijdsgroep bestemd is. Hier en daar is het wat kinderachtig en zeker het omslag past niet bij die doelgroep. Wel komen problemen als verliefdheid, familierelaties en echte meidenzaken aan bod. Voorin worden de Babysit Babes voorgesteld…Lees verder

Over Els Ruiters

Els Ruiters (Eindhoven, 28 maart 1964) is een Nederlandse auteur van jeugdboeken, chicklit en thrillers. Ruiters werkt parttime als dtp'er / grafisch vormgever.

Bibliografie

Jeugdboeken

 • De bsk-club (Uitgeverij Ploegsma)
 • De bsk-club: Flashback! (Uitgeverij Ploegsma)
 • Het geheim van de vleermuisjager (Uitgeverij Leopold)
 • Babysit Babes 1: Chips en zakgeld (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 2: Om te zoenen (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 3: Slippers en laptops (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 4: Pizza met problemen (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 5: In de wolken (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 6: Verliefd XXL (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 7: Dubbel Succes (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 8: Kampvuur en kusjes (Uitgeverij Ploegsma)
 • De onmogelijke opdracht (Uitgeverij…Lees verder op Wikipedia