Boek
Nederlands

Dieren van de savanne

Emmanuel Chanut (auteur), Jean-Marc Pariselle (illustrator)
Achter zes uitklapbare pagina's vind je informatie over zes dieren, die je op de savannen kunt aantreffen. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Savannen ; dieren
Titel
Dieren van de savanne / Emmanuel Chanut ; ill. Jean-Marc Pariselle... [et al.]
Auteur
Emmanuel Chanut
Illustrator
Jean-Marc Pariselle
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005
[14] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Frans
ISBN
90-5954-025-5

Besprekingen

De reeks 'Krik-kak opent je wereld' bestaat uit boekjes waarvan alle bladzijden uitgeklapt kunnen worden. In dit deel volgt over zes dieren uitgebreide informatie in kleinere plaatjes met tekst in de binnenpagina. De leeuw, giraf, krokodil, zebra, olifant en de jachtluipaard worden eerst groot getekend met een korte tekstintroductie; in de vrij natuurgetrouwe kleurentekeningen volgen uitleg over de jongen, de natuurlijke leefvorm en omgeving en het voedsel van dit dier. Deze opbouw is bij elk dier hetzelfde, wat de informatieoverdracht vergemakkelijkt. Op het meest rechterdeel zijn wat leuke weetjes verzameld met gekke striptekeningetjes. Dit maakt het boekje afwisselend en ook tot de verbeelding sprekend. Zo wordt de grootte van elk dier afgezet tegen de maat van een kind van zes. Bruikbaar voor kinderen vanaf ca. 5 jaar. Er zijn nog drie andere delen verschenen in deze serie*.

Dieren van de savanne

Krik-krak is een nieuwe reeks informatieve boekjes voor kleuters. In deze uitgave worden verschillende dieren van de Afrikaanse savanne voorgesteld: de leeuw, de giraf, de krokodil, de olifant, de zebra en de jachtluipaard. De dieren worden eerst algemeen voorgesteld op een dubbele pagina die zich vervolgens als een briefkaart laat openen. Op de vier bladzijdes aan de binnenkant wordt een willekeurige dag uit het leven van het dier en zijn familie op de savanne voorgesteld. Het wordt in werkelijkheidsgetrouwe tekeningen weergegeven en met een kort stukje tekst becommentarieerd. Op het laatste blad staat telkens een rubriekje ‘wist je dit?’. Daarin staan leuke details, zoals waarvoor de slurf van een olifant allemaal dient, hoe de dikke manen van een leeuw hem beschermen tijdens een gevecht, dat de krokodil zijn mond open doet om af te koelen of over het nut van de strepen van een zebra. In deze stukjes staat ook telkens tot welke familie het dier behoort en wat er op zijn menu staa…Lees verder